Iubiti frati si surori in Hristos Iisus, Domnul nostru, - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Iubiți frați și surori în Hristos Iisus, Domnul nostru,

[2006-01-22]
Cu bucurie sfântă, ne adresam frățiilor voastre la acest început de an, când ne regăsim împreună în sfintele lăcașuri, cu ocazia Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, prilej binecuvântat de a slăvi, după cuviință, pe Dumnezeu Cel în Treime lăudat, de a ne reîntâlni și de a reflecta asupra misiunii și împreună lucrării noastre pe calea către unitate.

Anul pe care tocmai l-am încheiat a fost presărat cu momente de grea cumpănă pentru milioane de familii din țara noastră și din întreaga lume, care și-au pierdut pe cei dragi sau și-au văzut munca de o viață năruindu-se într-o clipă. Solidaritatea și dragostea pe care Biserica noastră, împreună cu celelalte Biserici creștine din România, le-au arătat față de semenii noștri s-a concretizat nu doar prin rugă-ciunile înălțate lui Dumnezeu, ci și prin fapte de ajutorare, indiferent de neamul căruia îi aparțin sau de credința pe care o împărtășesc. Toate aceste strădanii ale noastre sunt împliniri ale cuvintelor Mântuitorului Hristos c㠔unde sunt doi sau trei adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor” (Matei 18,20), cuvinte la care suntem invitați să reflectăm în această săptămână de rugăciune comună, împlinind fapte ale dragostei și ale milei creștine.

În acest duh al frățietății, suntem, de aceea, chemați neîncetat fiecare dintre noi, de către Fiul lui Dumnezeu, întrupat din iubire față de oameni, Care, prin Duhul Sfânt, lucrează în Biserică la mântuirea noastră, să împlinim, prin credință și fapte bune, îndemnul Mântuitorului: „Fiți desăvârșiți precum Tatăl Vostru Cel ceresc desăvârșit este!” (Matei 5,48).

Cu aceste gânduri, Vă îmbrățișez pe toți în Hristos Domnul nostru și Vă împărtășesc părintească binecuvântare.

† T E O C T I S T
Arhiepiscop al Bucureștilor,
Mitropolit al Munteniei și Dobrogei,
Locțiitor al Cezareei Capadociei,
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Sursa: www.osmth.ro


Contor Accesări: 1736, Ultimul acces: 2023-04-01 17:48:49