Sabatul tineretului la Galati - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sabatul tineretului la Galati

[2006-01-20]
“Slujim cu iubire pentru Numele Lui”

Acesta a fost motoul Sabatului Tineretului ce a avut loc pe 14 ianuarie 2006, in comunitatea BETANIA din Galati.

Misiunea este miscarea prin care Evanghelia este raspandita in toata lumea. Crestinii au datoria si privilegiul de a vorbi oamenilor despre Dumnezeu si despre o viata care nu se incheie pe acest pamant ravasit de razboaie, dezastre naturale si saracie. Semenii nostri trebuie sa stie ca Isus a promis un Cer Nou su un Pamant Nou celor care-L iubesc si vor sa faca voia Lui.

Din dorinta de a le vorbi si mai mult oamenilor despre revenirea lui Hristos, tinerii din „BETANIA” au decis ca tema intregului Sabat sa fie axata pe ideea de MISIUNE.

Programul a fost sustinut in intregime de catre tineri incepand cu vineri seara pana sambata seara, preluand toate responsabilitatile, inclusiv la serviciul de diaconie si la Scoala de Sabat. Cuvantarile, experientele din viata de credinta si cantarile de cor au adus in atentia celor prezenti urgenta lucrarii pe care o avem de indeplinit si anume raspandirea Evangheliei pana la marginile pamantului.

Vineri seara a fost un program obisnuit de deschidere a Sabatului, cu deosebirea ca predica propriu-zisa a fost tinuta de doi vorbitori, bineinteles tineri, care au avut insarcinarea de a pregati inimile ascultatorilor pentru tot ceea ce va urma in acel Sabat cu totul special si inedit.

Ora de rugaciune, sustinuta de o tanara, ne-a motivat sa ne rugam pentru dorinta de a fi ca Isus si a-I urma in toate exemplul, mai ales in ceea ce priveste MISIUNEA.

Vestea misionara a constat in experienta unui tanar care si-a incredintat viata in puterea lui Dumnezeu si in mana lui iubitoare de Tata. Experienta lui ne-a fost marturie vie ca Dumnezeu are grija de copiii Lui, purtandu-i de mana prin incercari si ispite pentru a le putea birui.

Chiar si Raportul Scolii de Sabat a fost deosebit. Tinerii au facut o statistica cu participarea in ultimul Sabat la serviciile divine. S-a dovedit ca numarul cel mai mare de persoane se inregistreaza la ora de predica de la 11 la 12, incurajandu-se pe aceasta cale participarea la toate serviciile divine pentru ca nu stim de ce binecuvantari ne putem priva alegand sa ramanem acasa.

Faptul ca tinerii au fost instructori la toate grupele Scoalii de Sabat a legat noi relatii intre tineri si cei mai in varsta, acestia din urma fiind multumiti pana peste masura, ba chiar entuziasmati, exclamand „Biserica este pe maini bune” sau „viitorul bisericii este asigurat”. Foarte remarcabil a fost faptul ca toti zambeau, era o atmosfera asa de placuta!

Serviciul divin de predica de la 11 la 12, sustinut tot de un tanar, a fost adresat in special tinerilor, avand in centrul atentiei tot MISIUNEA. A fost interesant de descoperit faptul ca Dumnezeu se foloseste de tineri in a-Si duce la indeplinire planul. Exemplul lui Samson, desi un caz nefericit in aceasta situatie, ne arata ca Dumnezeu isi face lucrarea prin noi chiar daca noi alegem sa nu fim de partea lui, pentru ca, la fel ca Samson, ceea ce nu am ales sa facem din lumina vom face din intuneric. Vestea cea buna pentru noi toti este ca mai avem timp, mai avem har pentru a ne intoarce la Hristos.

Programul din Sabat dupa-amiaza a fost dedicat cunoasterii: corul tinerilor a cantat mai mult ca de obicei, iar fratii au avut ocazia de a cunoaste pe cativa dintre tineri pe nume, dar si putin din viata lor de elevi. Experientele lor marturisite cu aceasta ocazie ne-au intarit credinta si ne-au incurajat sa-L punem pe El la carma vietii, doar asa fiind siguri ca vom birui!

Privind in urma ne dam seama ca a meritat tot efortul…dar…privind inainte…

Avem incredintarea ca ceea ce am avut de spus nu va ramane doar la nivelul cuvintelor!
Amin!

In curand veti putea vedea poze de la Sabatul Tineretului din Galati Betania pe site-ul www.adventistbetania.ro

Raca Ionut, resp.Depart.Comunicatii "Betania", Galati

Sursa: www.InterCer.ro


Contor Accesări: 1546, Ultimul acces: 2024-02-19 03:05:44