Articolul despre pericolul invatamantului laic - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Articolul despre pericolul invatamantului laic

[2006-01-20]
Cu circa 10 zile in urma va trimiteam un articol in limba engleza despre pericolul invatamantului institutional laic. Cei care au putut sa-l citeasca in engleza au facut propunerea ca acest articol sa fie tradus in romana si sa fie pus la dispozitia Bisericii.

Orice familie si-ar dori sa poata transmite valorile crestine catre copii, dar invatamantul actual are toate premisele pentru a distruge conceptiile fundamentale ale copiilor pe care le primesc in familie si la biserica.

Avand in vedere importanta acestui articol si a subiectului tratat, Departamentul comunicatii al Conferintei Muntenia a luat hotararea sa ofere varianta in limba romana. Pastorul Lucian Stefanescu din Campulung Muscel a avut amabilitatea sa il traduca. Va fi atasat si un comentariu al Departamentului educatie al Conferintei Muntenia.

Acest articol va putea fi accesat pe viitor din pagina Departamentului educatie de pe site-ul www.adventistmuntenia.ro Va vom comunica in urmatoarele zile adresa la care il va putea gasi orice persoana interesata. Articolul in limba engleza a fost trimis doar angajatilor Bisericii (pastori si administratori).

Va ofer primul comentariu care a insotit articolul in limba engleza pentru a intelege marea importanta a acestui apel pentru parintii crestini care au copii in invatamantul laic de stat.

Articolul este de o importanta foarte mare pentru intelegerea modului in care sistemul institutional laic de invatamant distruge treptat, dar sigur, dorinta tinerilor de a mai ramane crestini. Articolul are la baza niste studii sociologice despre viitorul copiilor evrei si modul in care pot fi pastrate traditiile si invataturile pentru generatiile viitoare.

Descoperirile acestor studii recente, confirma unele studii pe medii crestine care aduc rezultate asemanatoare. In SUA se da semnalul clar: scolile publice trebuie sa fie parasite. Voi retrimite articolul doar la administratori, directori de departamente si pastori.

Daca cineva isi poate gasi timp sa il traduca, ar fi de mare folos. Si noi trebuie sa acordam o atentie mult mai mare sistemului adventist de educatie in aceste timpuri din urma. Scoala de Sabat copii ar trebui sa fie vazuta ca o parte integranta a sistemului adventist de educatie, care are ca scop final transmiterea catre generatia urmatoare a principiilor fundamentale de credinta.

Roland Paraschiv,

director de comunicatii/AARC Muntenia

Sursa: www.InterCer.ro


Contor Accesări: 1547, Ultimul acces: 2024-03-27 13:12:56