Dati un vot pentru adevar - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Dati un vot pentru adevar

[2006-01-20]
Sursa : AARC
Autor : Roland Paraschiv .

Stimati frati,

In ultima vreme in mediile crestine neadventiste sunt dezbateri despre alimentatia pe care ar trebui s-o aiba un crestin. Un numar crescand de crestini de alte confesiuni se intorc la Vechiul Testament pentru a descoperi legile alimentatiei.

Acolo descopera alimentele curate/necurate, legi cu privire la uciderea animalelor si multe altele. Altii devin tot mai convinsi ca ar trebui sa renunte complet la alimentele din carne. Este interesant ca ceea ce adventistii rezolvau cu peste un veac in urma, abia acum este in dezbaterea altor crestini.

Influenta revista Christianity Today de marti 17 ianuarie 2006 are un articol pe aceasta tema si a inclus si un sondaj pentru a intelege interesul crestinilor pentru acest subiect.

Articolul se intituleaza: RAZBUNAREA EBIONITILOR. DUMNEZEU ESTE INTERESAT DE CEEA CE MANCAM ? (se face referire la secta ebionita de prin secolul IV, care ar fi lansat o dilema in crestinism pana astazi). Veti putea citi articolul in engleza la adresa: http://www.christianitytoday.com/bc/2005/006/13.14.html

Dar mai important decat citirea acestui articol este completarea unui foarte rapid sondaj, de unde va trebui sa selectati doar o singura varianta. Va rog intrati la adresa de mai jos si completati acest sondaj ca sa-i ajutam pe fratii nostri crestini de alte confesiuni sa trateze acest subiect cu si mai multa atentie.

Din punct de vedere al teologiei adventiste cel de-al doilea raspuns ar fi cel corect. In romana textul sondajului este:

AR TREBUI SA MAI URMAM LEGILE ALIMENTARE ALE VECHIULUI TESTAMENT?

1. Da, Dumnezeu ne cere sa urmam legile (aceasta varianta ar fi iudaizanta).
2. Da, numai datorita faptului ca legile promoveaza sanatatea.
3. Nu stiu, va trebui sa mai studiez.
4. Nu, pentru ca traim in timpul harului din NT.

In momentul cand am completat eu acest sondaj cifrele erau foarte interesante: 36% din respondenti spuneau ,,da" intr-una dintre variante, iar 17% doreau sa mai studieze subiectul. Acest lucru indica o predispozitie de circa 50% catre un raspuns pozitiv. Raspunsul ferm negativ este de doar 47% !

Ajutati-i pe acesti crestini sa vada ca interesul pentru adevarul despre alimentatie este mult mai mare decat acum. DATI UN VOT PETRU ADEVAR ! Adresa pentru sondaj este: http://www.christianitytoday.com/fun/features/poll.html

Sursa: www.InterCer.ro


Contor Accesări: 1342, Ultimul acces: 2023-04-01 14:24:25