Mesajul PF Parinte Patriah Teoctist cu prilejul saptamanii de rugaciune comuna - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mesajul PF Parinte Patriah Teoctist cu prilejul saptamanii de rugaciune comuna

[2006-01-18]
Iubiti frati si surori in Hristos Iisus, Domnul nostru,

Cu bucurie sfanta ne adresam fratiilor voastre la acest inceput de an, cand ne regasim impreuna in sfintele lacasuri, cu ocazia Saptamanii de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor, prilej binecuvantat de a slavi, dupa cuviinta, pe Dumnezeu Cel in Treime laudat, de a ne reintalni si de a reflecta impreuna asupra misiunii si lucrarii noastre pe calea catre unitate.
Anul pe care tocmai l-am incheiat a fost presarat cu momente de grea cumpana pentru milioane de familii din tara noastra si din intreaga lume, care si-au pierdut pe cei dragi sau si-au vazut munca de o viata naruindu-se intr-o clipa. Solidaritatea si dragostea pe care Biserica noastra, impreuna cu celelalte Biserici crestine din Romania, le-au aratat fata de semenii nostri, s-a concretizat nu doar prin rugaciunile inaltate lui Dumnezeu, ci si prin fapte de ajutorare, indiferent de neamul caruia ii apartin sau de credinta pe care o impartasesc. Toate aceste stradanii ale noastre sunt impliniri ale cuvintelor Mantuitorului Hristos ca 'unde sunt doi sau trei adunati in numele Meu, acolo sunt si Eu in mijlocul lor' (Matei 18, 20), cuvinte la care suntem invitati sa reflectam in aceasta saptamana de rugaciune comuna, implinind fapte ale dragostei si ale milei crestine.
In acest duh al fratietatii, suntem, de aceea, chemati neincetat, fiecare dintre noi, de catre Fiul lui Dumnezeu, Intrupat din iubire fata de oameni, Care, prin Duhul Sfant, lucreaza in Biserica la mantuirea noastra, sa implinim, prin credinta si fapte bune, indemnul Mantuitorului: 'Fiti desavarsiti, precum Tatal vostru Cel ceresc desavarsit este!' (Matei 5, 48).
Cu aceste ganduri, va imbratisez pe toti in Hristos Domnul nostru si va impartasesc parinteasca binecuvantare!

† TEOCTIST,
Arhiepiscop al Bucurestilor, Mitropolit al Munteniei si Dobrogei, Loctiitor al Cezareei Capadociei, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 1513, Ultimul acces: 2024-05-16 14:33:28