Maine, se va oficia o slujba de binecuvantare cu prilejul Zilei pneumologului iesean - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Maine, se va oficia o slujba de binecuvantare cu prilejul Zilei pneumologului iesean

[2006-01-17]
In ziua hramului Bisericii "Sf. Atanasie si Chiril" din Iasi, capela Spitalului de Pneumoftiziologie marcheaza ziua pneumologului iesean. Cu acest prilej, in amfiteatrul spitalului va fi oficiata o slujba de binecuvantare a celor care au lucrat sau lucreaza in aceasta institutie, precum si o slujba de pomenire pentru angajatii care au trecut la cele vesnice. Domnul profesor doctor Traian Mihaiescu, directorul spitalului, ne-a oferit detalii: "In ultimii ani, de fiecare data cand se sarbatoreste hramul bisericii de care apartine spitalul nostru, se face o intalnire la Spitalul Clinic de Pneumologie Iasi, la care sunt invitati toti salariatii si cei care au lucrat la noi, in care se face pomenirea tuturor medicilor, asistentilor, salariatilor care au lucrat la noi si au murit, care si-au dedicat viata ingrijirii bolnavilor, si un mic hram asa cum este crestineste in care sa ne reamintim ca lucram cu toti impreuna, pentru ca jumatate din viata ne-o petrecem in acest mediu".

Situat langa Spitalul de Pneumoftiziologie, sfantul locas, Biserica "Sf. Atanasie si Chiril", este astazi paraclis al acestei institutii. In acest sens, in fiecare an, pe langa hramul lacasului este sarbatorita si ziua pneumologului. Parintele Dumitru Paduraru, preot misionar de caritate la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din Iasi si slujitor la aceasta biserica, ne-a oferit mai multe detalii: "Dupa Sf. Liturghie si slujba de parastas care se face la aceste momente, vom merge in Spitalul Clinic de Pneumologie si, in amfiteatru, impreuna cu toti salariatii din spital, se savarseste o slujba de binecuvantare pentru personalul spitalului. De asemenea, sunt invitati toti cei care au lucrat in spital si care acum au iesit la pensie, ca un omagiu adus celor care au lucrat si celor care s-au ostenit zeci de ani. Vom face si o slujba de parastas pentru cei care, lucrand aici in spital, au trecut in lumea dreptilor. Fiecare bolnav, pentru ca e zi de hram, zi de sarbatoare, va primi sarmalute si cate un colacel, iar dupa momentul acesta va fi si o agapa frateasca, pentru toti invitatii si pentru toti angajatii din Spitalul Clinic de Pneumologie".

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 1523, Ultimul acces: 2024-05-20 11:02:56