Existenta lui Isus analizata la tribunal - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Existența lui Isus analizată la tribunal

[2006-01-17]
Dezbaterea din Statele Unite in jurul creației ca design inteligent pare să fie eclipsată de un proces aflat pe rolul unei instanțe din Italia, care va trebui să decidă daca Isus Cristos a existat sau nu, informează secția română a AlterMedia.info într-un material publicat acum două zile, bazat pe o știre a agenției Reuters.

Un tribunal din localitatea Viterbo din Italia va judeca plângerea introdusă de un anume Luigi Cascioli, un ateu în vârstă de 76 de ani, care pretinde că Biserica Catolică încalcă legea afirmând că Isus a trăit acum 2000 de ani. "Am intentat acest proces pentru că vreau să dau lovitura decisivă Bisericii, care promovează obscurantismul și înapoierea", a declarat Cascioli. El își întemeiază plângerea pe două prevederi din legea italiană. Una este "Abuso di credulita popolare" (abuz de încredere populară), menită să protejeze publicul de escrocherii, iar cealaltă este "substituirea de persoane". Cascioli consideră că Biserica a construit imaginea lui Cristos după cea a lui Ioan din Gamala, un evreu din secolul I care a luptat împotriva ocupației romane.

Cascioli l-a chemat în instanță pe preotul Enrico Righi, un fost coleg de-al său de liceu, care s-a arătat iritat de această idee. "Amândoi suntem din Bagnoregio, am fost colegi la seminar. Apoi, el a urmat alt drum în viață și nu ne-am mai văzut", a declarat pr. Righi. "Pentru că sunt preot și scriu articole în publicația parohiei, mă dă în judecată pe motiv că `păcălesc` oamenii". Righi afirmă că există numeroase dovezi ale existenței lui Isus, inclusiv în texte istorice. Pe de altă parte, Cascioli recunoaște că are șanse mici să câștige, mai ales într-o Italie predominant catolică. "Ar fi nevoie de un miracol ca să câștig procesul", a glumit el.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1378, Ultimul acces: 2023-03-26 00:51:52