Episcopii americani si europeni in ajutorul Tarii Sfinte - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopii americani și europeni în ajutorul Țării Sfinte

[2006-01-17]
Episcopi din Europa și din cele două Americi se află în Ierusalim pentru a afla cum pot să sprijine Biserica locală din Țara Sfântă, informează agenția Zenit. Evenimentul, organizat sub coordonarea Adunării Ordinariilor Catolici din Țara Sfântă, caută să încurajeze angajamentele în favoarea acestei regiuni ce trece printr-o perioadă dificilă, și solidaritatea catolicilor din lumea întreagă.

Primele două zile au fost dedicate vizitării parohiilor din Ierusalim, Galileea și Fâșia Gaza. Sesiunile de lucru vor începe mâine la Ierusalim. Vor avea loc întâlniri cu preoții, cu persoanele consacrate și cu laicii, la Centrul Notre Dame din Ierusalim. Episcopii vor avea și posibilitatea de a sta de vorbă cu autoritățile israeliene, palestiniene și iordaniene. În program mai este prevăzută o întâlnire cu președintele israelian Moshe Katsav și cu președintele palestinian President Mahmoud Abbas, în cadrul unei recepții în Betleem.

De la Ierusalim, Episcopii vor merge și în Iordania. Marți după-amiaza vor fi primiți în audiență de regele Abdulah al II-lea al Iordaniei. Programul zilei de miercuri include vizite pastorale la biserici din Iordania. Episcopii europeni și americani se vor întâlni apoi cu Adunarea Ordinariilor Catolici din Țara Sfântă în ziua de joi.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1326, Ultimul acces: 2023-03-20 20:37:57