A-l cauta si gasi pe Cristos - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

A-l căuta și găsi pe Cristos

[2006-01-17]
În continuare este oferită traducerea discursului de astăzi de la amiază, adresat de Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea, înaintea rugăciunii Angelus, credincioșilor aflați în Piața San Pietro. După ritul latin, astăzi a fost a doua duminică din timpul de peste an.

Dragi frați și surori!

Duminica trecută, în care am celebrat Botezul Domnului, a început timpul ordinar al anului liturgic. Frumusețea acestei perioade stă în faptul că ne invită să ne trăim viețile ca itinerare spre sfințenie, adică în credință în și prietenie cu Isus, mereu descoperindu-l și redescoperindu-l ca Învățător și Domn, Calea, Adevărul și Viața omului.

Aceasta ne-o sugerează Evanghelia lui Ioan din Liturghia de astăzi, prezentându-ne prima întâlnire dintre Isus și câțiva dintre cei care îi vor deveni apostoli. Ei erau discipolii lui Ioan Botezătorul, și el a fost de fapt cel care i-a adus la Isus atunci când, după botezul în Iordan, l-a prezentat lor ca fiind "Mielul lui Dumnezeu" (Ioan 1,36). Doi dintre discipolii săi l-au urmat atunci pe Mesia, care i-a întrebat: "Ce căutați?" Cei doi l-au întrebat: "Rabbi, unde locuiești?" Iar Isus le-a răspuns: "Veniți și vedeți", adică i-a invitat să îl urmeze, să își petreacă ceva timp cu El. Au fost atât de impresionați în câteva ore petrecute cu Isus, că imediat unul dintre ei, Andrei, a mers să își vadă fratele, Simon, și i-a spus: "L-am găsit pe Mesia!" Ne aflăm în fața a două verbe deosebit de importante: "a căuta" și "a găsi".

Putem să extragem aceste două verbe din pasajul evanghelic de astăzi și să obținem o călăuză esențială pentru noul an, un timp în care dorim să ne reînnoim itinerarul spiritual cu Isus, cu bucuria căutării și găsirii lui continue. Bucuria cea mai autentică o aflăm de fapt în relația cu El, găsindu-l, urmându-l, cunoscându-l și iubindu-l, mulțumită tensiunii continue ce există între minte și inimă. A fi discipol al lui Cristos: este de ajuns pentru creștin. Prietenia cu Învățătorul asigură sufletului pacea profundă și liniștea, chiar și în momente întunecate și în încercările cele mai grele. Când credința trece prin noaptea neagră, când omul nu mai "aude" nici "vede" prezența lui Dumnezeu, prietenia cu Isus garantează faptul că, în realitate, nu există nimic care să ne poată separa de iubirea Sa (cf. Romani 8,39).

A-l căuta și găsi pe Cristos, izvorul nesecat de adevăr și viață - aceasta este invitația cuvântului lui Dumnezeu, adresată nouă la începutul unui nou an, la un itinerar de credință care nu se sfârșește niciodată. "Rabbi, unde locuiești?" Și noi îl căutăm pe Cristos, iar El ne răspunde: "Veniți și vedeți." Pentru credincios este o perpetuă căutare și redescoperire a lui Cristos, același ieri, astăzi și mereu, în timp ce noi, lumea, istoria, nu suntem niciodată aceeași; El vine și ne dă comuniunea Sa și plinătatea vieții Sale. Să o rugăm pe Fecioara Maria să ne ajute să îi urmăm lui Isus, experimentând zi de zi bucuria pătrunderii tot mai în adâncime a misterului Său.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1559, Ultimul acces: 2024-04-17 15:34:42