Papa a trimis in misiune 200 de familii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa a trimis în misiune 200 de familii

[2006-01-14]
În prima audiență acordată comunităților din Mișcarea Neocatecumenală, Papa Benedict al XVI-lea a trimis peste 200 de familii în misiune în Dieceze din întreaga lume. Aproximativ zece mii de persoane, printre care cinci Cardinali și treizeci de Episcopi, au participat ieri la întâlnirea din Aula Paul al VI-lea. Inițiatorii mișcării, Kilo Argüello, Carmen Hernández și pr. Mario Pezzi, au participant de asemenea, precum și 1.100 de preoți formați în seminariile Redemptoris Mater care au înflorit din aceste comunități.

Adresându-se familiilor - părinți și copii - care și-au părăsit țările pentru a evangheliza, Sfântul Părinte a spus: "Acestea sunt familiile care pleacă fără prea multe susțineri omenești, dar care se bazează mai întâi de toate pe sprijinul Providenței Divine. Mărturisiți prin viața voastră că Domnul nu îi abandonează pe cei care se încred în El. Continuați să răspândiți Evanghelia vieții", a recomandat Papa. "Într-o lume care caută certitudini și siguranțe omenești, arătați că Cristos este piatra sigură pe care omul trebuie să își construiască edificiul vieții sale, și că încrederea pusă în El nu dezamăgește niciodată."

Ideea "familiilor misionare" a apărut în 1986, ca răspuns la apelul Papei Ioan Paul al II-lea de a se începe noua evanghelizare. Membrii acestor familii, aparținând comunităților neocatecumenale, se oferă ca voluntari care să meargă în țări în care Biserica are nevoie de ajutor. Destinația fiecăruia dintre ei este decisă de liderii Mișcării, luând în seamă nevoile specifice din fiecare regiune și cererile pe care le fac Episcopii de a primi în Diecezele lor astfel de familii misionare. Papa Ioan Paul al II-lea a prezidat o ceremonie de trimitere a familiilor în misiune la 12 decembrie 1994. În discursul său de ieri, Papa Benedict al XVI-lea a recunoscut că în puținii ani de existență, comunitățile neocatecumenale "au reușit să facă multe și din comunitățile voastre au apărut numeroase vocații la preoție și la viață consacrată".

Papa l-a prezentat pe Cristos ca fiind centrul misiunii care "constituie o cale privilegiată și indispensabilă de a construi comunități creștine vii și perseverente". În acest context, a explicat el, pentru a "ajuta Mișcarea Neocatecumenală să fie mai incisivă în acțiunea ei evanghelizatoare, în comuniune cu întreg Poporul lui Dumnezeu, Congregația pentru Cultul Divin și Disciplina Sacramentelor v-a transmis recent, în numele meu, câteva norme privind celebrarea euharistică. Mulțumită adeziunii la toate directivele Bisericii, voi vă veți face apostolatul mult mai eficient, în armonie și deplină comuniune cu Papa și cu păstorii fiecărei parohii. Și în acest mod, Domnul va continua să vă binecuvânteze cu numerose roade pastorale", a asigurat Episcopul Romei.

Există 20.000 de comunități neocatecumenale în 900 de Dieceze din lume. Aproximativ 3.000 de preoți au venit din inima acestor comunități, alături de 1.500 de seminariști și 5.000 de persoane consacrate.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1496, Ultimul acces: 2024-05-18 02:13:27