Ambasadorii Indiei in S.U.A. viziteaza sediul Conferintei Generale - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ambasadorii Indiei in S.U.A. viziteaza sediul Conferintei Generale

[2006-01-13]
(ANN)
Ambasadorul Indiei in S.U.A. si seful misiunii au fost primiti la Conferinta Generala a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea pe 4 ianuarie. Ambasadorii Indiei Ronen Sen si Raminder Singh Jassal au fost oaspetii liderilor bisericii, inclusiv ai pastorului Jan Paulsen, presedintele bisericii mondiale, care in curand va vizita din nou India.

Pe parcursul intalnirii private si a dejunului oficial, ambii vizitatori si gazdele au discutat pe teme comune, referitoare la dezvoltarea societatii.

„In timp ce noi suntem o comunitate confesionala, suntem de asemenea foarte implicati in comunitatea mondiala”, a comentat Paulsen. „Punem un mare accent pe educatie, iar programul nostru de sanatate este un semnal asupra valorii pe care o punem pe sanatatea vietii. Noi servim comunitatea fara favoritisme, si reafirmam intentia noastra de a fi in serviciul oamenilor din India.”

Paulsen a apreciat liderii Indiei pentru „relationarea cu toti membrii societatii si pentru ca tin unit un asemenea conglomerat de oameni cu corectitudine si libertate”, adaugand ca asteapta cu nerabdare urmatoarea sa vizita in India.

Aproximativ o persoana din 1100 din India este crestina adventista de ziua a saptea, in conformitate cu statisticile bisericii. Numarul membrilor bisericii a crescut rapid in ultimii ani, aducand cu sine o crestere si a scolilor si serviciilor medicale care servesc zeci de mi de oameni. Dupa valul tsunami din 2004, adventistii au fost printre cei care au ajutat victimele din orasele de coasta ale Indiei.

In raspunsul sau, ambasadorul Sen a mentionat: „Crestinismul este la fel de indian ca oricare alta religie din India”, crestinismul fiind adus in India in primul secol. Apoi a vorbit despre aprecierea sa pentru oportunitatea vizitei, afirmand ca „in acest timp scurt am beneficiat de aceasta interactiune”. Admitand provocarile cu care se confrunta o natiune asa de mare si de diversa precum India, el a afirmat ca „Ceea ce ne tine sanatosi este esenta mostenirii civilizatiei noastre si respectul pentru diferente, in special cele ale credintelor religioase. Sper ca prin existenta noastra respingem ideea de „conflict al civilizatiilor”. Noi preferam dialogul civilizatiilor si sarbatorim bogatia diversitatii in toate formele sale.”

El a mai afirmat ca „munca Bisericii Adventiste este cu adevarat apreciata”, si ca orice probleme care ar putea exista vor fi intampinate „de puterea noastra de a invinge. Si noi credem intr-o viata mai buna, in ridicarea oamenilor din saracie, redarea demnitatii, in acelasi timp respectand si sarbatorind diversitatea.” Ambasadorul Sen a concluzionat cu asigurarea ca apropiata vizita a pastorului Paulsen in India va fi „primita cu caldura”.

Sursa: www.InterCer.ro


Contor Accesări: 1683, Ultimul acces: 2024-05-18 02:14:53