Parteneriat - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Parteneriat

[2006-01-13]
Parteneriat intre Arhiepiscopia Ortodoxa a Bucurestilor
si
Consiliul Local al Primariei Sectorului I al Capitalei

Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist, in calitate de Arhiepiscop al Bucurestilor, si dl. Andrei Ioan Chiliman, primarul sectorului I al Capitalei, au semnat, joi, 12 ianuarie a.c., la Palatul patriarhal, un parteneriat privind finantarea si realizarea unor actiuni, lucrari, servicii sau proiecte si activitati de interes public local.
Proiectul se inscrie in cadrul programului national „Lacasurile de cult-centre spirituale ale comunitatii”, aprobat prin Hotararea Guvernului Romaniei nr. 1237/2005. Parteneriatul dintre Arhiepiscopia Bucurestilor si Primaria sectorului I al capitalei vizeaza derularea in comun a unor programe de asistenta sociala si combatere a saraciei, reabilitarea si consolidarea cladirilor lacasurilor de cult, restaurarea picturilor din lacasurile de cult, construirea unor noi lacasuri de cult, gradinite amplasate pe langa parohii etc.
Dupa semnarea parteneriatului, atat Parintele Patriarh Teoctist, cat si dl. Primar Andrei Chiliman si-au exprimat convingerea ca acest exemplu va fi urmat si de celelalte primarii din Bucuresti si din tara.

BIROUL DE PRESA AL
ARHIEPISCOPIEI BUCURESTILOR

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 1356, Ultimul acces: 2023-03-21 17:34:10