Un nou ambasador al Romaniei la Vatican - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Un nou ambasador al României la Vatican

[2006-01-12]
Conform unei știri de astăzi a agenției AMOS News, directorul Centrului Cultural Județean Arad, Marius Lazurcă, a fost numit ambasador al României la Vatican. Lazurcă are patru copii, este specializat în antropologie (în care are și doctorat la Sorbona), literatură comparată și literatură franceza. De asemenea, este autorul mai multor volume și articole științifice. Marius Lazurcă este și realizator al "Strategiei culturale a județului Arad", primul document de politici culturale adoptat de o autoritate publică din România. Noul ambasador al României la Vatican este membru al Fundației "A Treia Europă".

Lazurcă îl va înlocui la Vatican pe actualul ambasador Mihail Dobre. Lazurcă este al doilea arădean care a primit o funcție de ambasador după ce, anul trecut, fostul deputat UDMR Gyorgy Tokay a fost numit ambasador în Lituania. Acestea au fost informațiile publicate de AMOS News. Dintr-un material apărut în 2001 pe situl VirtualArad.net deducem că noul ambasador are 35 de ani. Iată datele valabile acum cinci ani: "are un CV impresionant, fiind, în prezent (2001 - n.r.), profesor la Universitatea de Vest din Timișoara. Marius Lazurcă are 30 de ani, este căsătorit și are trei copii (patru în 2006): a absolvit Facultatea de Litere a Universității de Vest Timișoara, secția franceză-română, cu media 9,85; are studii de filologie clasică la Universitatea de Vest Timișoara; a fost elev al `Ecole Normale Superieure Fontenas Saint Cloud`; studii de master în istorie-antropologie la Universitatea Paris IV Sorbonne și studii doctorale la aceeași universitate. A mai beneficiat de burse la College of the Resurrection, Mirfield, Marea Britanie și la Gladstone Residential Library, Hawarden, Țara Galilor. Vorbește cinci limbi străine."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1333, Ultimul acces: 2023-03-28 22:58:40