Papa s-a intalnit cu 29 din supravietuitorii de la Beslan - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa s-a întâlnit cu 29 din supraviețuitorii de la Beslan

[2006-01-12]
Papa Benedict al XVI-lea s-a întâlnit ieri cu 29 dintre copiii de la școala rusă din Beslan, care au supraviețuit asediului din 2004 condus de rebeli ceceni, soldat cu moartea a peste 300 de persoane. Întâlnirea a durat câteva minute, având loc la sfârșitul audienței generale, într-o cameră de lângă Aula Paul al VI-lea. Scurta întâlnire a fost suficientă pentru ca "Papa să fie impresionat", informează agenția ANSA citând participanți la întâlnire.

Sfântul Părinte s-a întreținut cu copiii care au fost martori ai violenței teroriste, și-a făcut fotografii cu ei, și cu ajutorul interpreților a aflat numele fiecărui copil. Tinerele victime se află în Italia pentru câteva zile, mulțumită inițiativei Serviciului de Protecție Civilă Italiană, care a ținut constant legătura cu ei din momentul tragediei. "Acești copii au suferit o traumă deosebit de violentă", a spus Papa Benedict celor care îi găzduiesc pe copii. "Trebuie să îi ajutăm să uite tragedia, pentru ca să fie mărturisitori ai păcii pentru viitorul omenirii."

Copiii școlii din Beslan au fost luați ostatici în 2004 de un grup cecen înarmat. Alături de copii au fost atunci făcuți captivi profesori și părinți. Criza a durat mai multe zile, forțând în final intervenția agenților ruși. Sfârșitul conflictului a fost marcat de o explozie ce a provocat incendiu în școală, pe fondul căreia agenții ruși i-au atacat pe teroriștii ceceni. Bilanțul final a numărat 331 de morți, dintre care 186 copii. În acel moment sângeros au murit și 31 dintre teroriști.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1316, Ultimul acces: 2023-03-29 01:15:35