Ce ne uneste este mai puternic decat ce ne desparte - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ce ne unește este mai puternic decât ce ne desparte

[2006-01-12]
Anul acesta, Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor (SRUC) subliniază faptul că promovarea acestei unități este un mijloc pentru încurajarea păcii în lume. Tema aleasă pentru evenimentul dintre 18 și 25 ianuarie este "Unde doi sau trei se adună în numele meu, acolo sunt și eu în mijlocul lor" (Matei 18,20). În limba română textele pot să fie consultate pe situl Diecezei de Iași, la secțiunea Bibliotecă, subsecțiunea Ecumenism. Editura Presa Bună din Iași a tipărit textele, broșura putând fi comandată prin librăria electronică de pe siturile Ercis.ro și Catholica.ro.

Evenimentul se va încheia la Roma, în sărbătoarea Convertirii Sf. Paul, cu celebrarea Vesperelor la care vor lua parte delegații ecumenice, celebrarea fiind prezidată de Papa Benedict al XVI-lea în Bazilica San Paolo fuori le mura. Actualul Suveran Pontif a anunțat că unitatea creștinilor este o prioritate a pontificatului său. Textele SRUC din acest an au fost pregătite și publicate împreună de Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor și de Comisia Credință și Ordine a Consiliului Mondial al Bisericilor. Proiectul inițial al acestui material a fost pregătit de un grup ecumenic din Dublin, Irlanda, format din ortodocși, copți-ortodocși, metodiști, presbiterieni, catolici, luterani și membri ai Bisericii Irlandei. Actuala formă a textului a fost stabilită la întâlnirea grupului pregătitor, desfășurată la un centru focolar din Irlanda.

În introducerea la temă se spune: "Ceea ce ne unește este mai puternic decât ceea ce ne desparte - aceasta este marea descoperire care stă la baza mișcării ecumenice. Elementul cel mai important al unității noastre este prezența lui Cristos înviat, care a promis discipolilor săi că va fi cu ei până la sfârșitul timpurilor." În același text mai putem citi: "În timpul Săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor și în rugăciunile noastre pentru unitate de pe tot parcursul anului, suntem invitați să devenim profund conștienți de faptul că unitatea este un har și că trebuie să invocăm fără încetare acest dar. Când ne străduim să promovăm unitatea în comunitățile noastre precum și unitatea tuturor creștinilor, știm cât este de important să ne reunim în spirit ecumenic în numele lui Isus. De fiecare dată când ne adunăm în rugăciune suntem invitați să ne punem încrederea în puterea rugăciunii oferită prin prezența lui Isus care le-a promis discipolilor: `Din nou vă spun: dacă doi dintre voi, pe acest pământ, se vor înțelege să ceară vreun lucru, îl vor primi de la Tatăl meu care este în ceruri`."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1723, Ultimul acces: 2024-04-24 02:49:19