Papa cere rugaciuni pentru Israel - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa cere rugăciuni pentru Israel

[2006-01-06]
Premierul israelian Ariel SharonPapa Benedict al XVI-lea a chemat la rugăciune pentru Israel, ca urmare a veștii privind starea medicală gravă a premierului Ariel Sharon, aflat într-o comă provocată. "Să ne rugăm pentru pacea în Țara Sfântă și ca Domnul să lumineze inimile acestui popor și să le dea o pace durabilă", a spus Sfântul Părinte la 5 ianuarie, răspunzând unei întrebări puse de un reporter italian de televiziune, pe când Pontiful era în vizită la ieslea lucrătorilor din salubritate.

Vaticanul nu a dat vreo declarație oficială despre criza politică din Israel. Cu câteva ore însă înainte de răspunsul "smuls" prin surprindere de reporterul de la TG2 de la Papa Benedict, Radio Vatican a transmis un interviu cu custodele franciscan al Țării Sfinte, pr. Pierbattista Pizzaballa: "Suntem cu toții foarte șocați și impresionați. Nimeni nu se aștepta la așa ceva", a spus franciscanul referindu-se la hemoragia cerebrală suferită de liderul israelian. Moartea lui Sharon ar putea avea consecințe politice grave, a adăugat el. "Am început să sperăm într-un nou proces de pace. Acum pare terminat. Sunt atâtea întrebări, atâtea lucruri neclare, atâta teamă."

În rândul liderilor palestinieni, reacția la situația medicală a lui Sharon a fost variată. Deși Autoritatea Națională Palestiniană s-a plâns constant de abordarea lui Sharon privitoare la procesul de pace, liderii aleși palestinieni au considerat că s-au făcut progrese în ultimele luni, iar o schimbare la vârf în Israel nu este tocmai ceva de dorit acum. Pe de altă parte, liderii grupărilor palestiniene radicale, precum Hamas și Jihadul Islamic, cu care Sharon a refuzat să negocieze, au declarat că nu îi vor deplânge moartea.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1297, Ultimul acces: 2023-03-28 11:54:17