Membra sudaneza a Bisericii Adventiste ucisa in Cairo - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Membra sudaneza a Bisericii Adventiste ucisa in Cairo

[2006-01-06]
(ANN)
In ziua de vineri 30 decembrie 2005, una din membrele active ale Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Cairo, Betty Asenzo Bernard, a fost ucisa in timp ce mii de politisti egipteni au dispersat o tabara de protest din fata cladirii Natiunilor Unite din acest oras.

Mai multi membri ai Bisericii Adventiste sunt dati disparuti in urma evenimentului. Multe familii au fost despartite in timpul raidurilor politistilor la locuintele sudanezilor pentru luarea de martori in vederea interogarii.

Rapoartele din presa indica faptul ca mai mult de 3.500 de emigranti au protestat in fata Agentiei pentru Refugiati a Natiunilor Unite din septembrie pentru un mai bun tratament al refugiatilor si imbunatatirea conditiilor lor de viata. Violentele au escaladat cand politia a incercat sa indeparteze cu forta pe protestatari cu ajutorul bastoanelor si a jeturilor de apa. Douazeci si sapte de protestatari au fost ucisi si unsprezece raniti, desi surse neoficiale indica cifre de aproximativ 216 morti. Unii dintre protestatari au fost rapid deportati in Sudan datorita depunerii gresite a actelor de identitate.

Pastorul Kjel Alune, presedinte al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Orientul Mijlociu se afla in aceasta perioada la Cairo. Comentand asupra evenimentelor a spus: „Comunitatea sudaneza din Cairo este indurerata datorita situatiei profund frustrante – de a-si pierde membri ai familiei si prieteni apropiati. Sudanezii au nevoie de rugaciunile noastre in fata viitorului nesigur care ii asteapta.”

Zeci de mii de refugiati sudanezi au fugit in Egipt in decadele de dupa razboiul civil din Sudan. La serviciile de inchinare ale Bisericii Adventiste din Cairo participa regulat aproximativ 80 de sudanezi

Sursa: www.InterCer.ro


Contor Accesări: 1650, Ultimul acces: 2024-05-18 04:44:11