Papa spera ca G8 sa ajute Africa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa speră ca G8 să ajute Africa

[2005-07-03]
Recenta publicare a Compendiumului Catehismului Bisericii Catolice și apropiata întâlnire a liderilor țărilor G8 la Gleneagles, Scoția, care printre altele va aborda problema eradicării sărăciei în Africa, au fost cele două reflecții principale din cuvintele adresate de Papa Benedict al XVI-lea înainte și după rugăciunea Angelus de astăzi. Sfântul Părinte a subliniat că publicarea Compendiumului, la 28 iunie, a coincis cu deschiderea cauzei de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea, cel care a dat publicării "un impuls decisiv". Papa a continuat: "Într-un dialog imaginar dintre un învățător și discipol, Compendiumul oferă o expunere mai largă a credinței Bisericii și a doctrinei catolice, conținute în Catehismul Bisericii Catolice, publicat de veneratul meu predecesor în 1992. [...] Compendiumul aruncă lumină asupra extraordinarei unități a misterului lui Dumnezeu, asupra planului său salvific pentru omenire și asupra centralității lui Isus".

"Cât de important este", a exclamat Sfântul Părinte, "ca la începutul acestui mileniu al treilea, comunitatea creștină să proclame, să învețe și să aducă mărturie comună despre adevărurile credinței și despre doctrinele și morala creștină." Papa și-a exprimat speranța că acest Compendium va contribui la "reînnoirea catehezei și evanghelizării [...] pentru ca toți creștinii [...] în toate mediile să devină cateheți și evanghelizatori, ajutându-i și pe alții să îl întâlnească pe Cristos." În cuvintele de după Angelus, Papa Benedict al XVI-lea a amintit de întâlnirea șefilor de state și de guverne ale celor mai industrializate națiuni (G8), programată să înceapă la 6 iulie la Gleneagles. Una dintre temele întâlnirii va fi Africa, "un continent adesea uitat", a amintit Papa, adăugând: "Din toată inima doresc succes acestei întâlniri, cu speranța că va conduce la împărțirea costurilor reducerii datoriilor, implementându-se în același timp măsuri concrete de eradicare a sărăciei și promovând dezvoltarea autentică a Africii".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1712, Ultimul acces: 2024-03-29 05:12:32