L`Osservatore reactioneaza la noua legislatie privind casatoria - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

L`Osservatore reacționează la noua legislație privind căsătoria

[2005-07-01]
Publicația semi-oficială a Vaticanului, L`Osservatore Romano, a denunțat în numărul de astăzi aprobarea căsătoriilor între persoane de același sex, în Canada și în Spania, caracterizând noua legislație din aceste țări ca reprezentând "un atac violent și direct împotriva familiei". L`Osservatore amintește cititorilor că Forumul Spaniol al Familiei a prezentat legislatorilor o petiție semnată de aproximativ un milion de persoane, în care se cerea apărarea căsătorie. Această cerere nu le-a schimbat însă gândul, la 30 iunie legislația fiind modificată pentru echivalarea uniunilor homosexuale cu căsătoriile.

Forumul Familiei a anunțat pregătirea unei serii de demonstrații împotriva noii legi, în același timp urmărindu-se și atacarea în tribunal a legii. La 18 iunie, Forumul Familiei a atras pe străzile Madridului un milion de demonstranți pro-familie, între demonstranți fiind și Cardinalul Antonio Maria Rouco Varela. Votul din parlamentul spaniol vine la două zile după un vot similar în Canada, unde camera inferioară a parlamentului a aprobat căsătoriile homosexuale, iar senatul urmează să aprobe legea înainte de sfârșitul lunii iulie. Mai multe provincii canadiene au autorizat deja recunoașterea legală a uniunilor dintre persoane de același sex.

La 6 iunie, Papa Benedict al XVI-lea a vorbit despre atacurile asupra căsătoriei în timpul unei conferințe din Dieceza de Roma despre asistența pastorală a familiilor. Sfântul Părinte remarca atunci faptul că recunoașterea uniunilor homosexuale reprezintă unul din factorii care distrug trăinicia căsătoriei în societatea occidentală. Vorbind în fața a sute de preoți, călugări și laici aflați în Bazilica San Giovanni in Laterano, Papa spunea atunci despre "pseudo-căsătoriile dintre persoanele de același sex".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1942, Ultimul acces: 2024-03-29 01:47:55