Arhiepiscopia Romanului si Bacaului a lansat un program filantropic pentru toate parohiile din eparhie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a lansat un program filantropic pentru toate parohiile din eparhie

[2023-01-16]
de Alexandru Boboc

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a lansat programul „Nicio parohie fără filantropie” prin care dorește să sprijine dezvoltarea activităților sociale în toate parohiile din eparhie.
Misiunea programului este de a oferi suport spiritual, material, social, psihologic, medical și educațional, persoanelor vulnerabile din parohii.
Obiectivul general este de a evalua situația activităților sociale și de a dezvolta în fiecare parohie minim un tip de serviciu social care să răspundă nevoilor concrete ale comunității parohiale.
Prima parte a proiectului presupune identificarea resurselor de care dispune eparhia pentru ca apoi să fie realizat un program de acționare.
După realizarea programului, inspectorii sociali ai protoieriilor vor merge în parohii pentru a identifica eventualele activități filantropice care se pot realiza în parohii.
Partea finală a proiectului reprezintă implementarea de către parohii a proiectelor sociale necesare.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 262, Ultimul acces: 2024-06-15 13:40:00