25.000 volume disponibile pentru lectura la noua biblioteca a Episcopiei Caransebesului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

25.000 volume disponibile pentru lectură la noua bibliotecă a Episcopiei Caransebeșului

[2023-01-16]
de Alexandru Boboc

Noua bibliotecă a Episcopiei Caransebeșului dispune de 25.000 de volume care pot fi identificate online și împrumutate sau consultate în sala de lectură. Inaugurarea bibliotecii a avut loc de Ziua Națională a Culturii.
Spațiul în care este amenajată biblioteca a fost modernizat în ultimii ani. Toate volumele au fost reinventariate și aranjate în două colecții, cărți care pot fi consultate în sala de lectură sau împrumutate.
Episcopul Lucian al Caransebeșului a săvârșit duminică slujba de sfințire a Bibliotecii „Episcop Academician Nicolae Popea” din Centrul Eparhial.
După deschiderea bibliotecii, au avut loc o expoziție de carte intitulat㠄Aspecte și valori eminesciene în Banat” și prezentări de carte.
Ziua s-a încheiat cu un moment artistic susținut de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.
La eveniment au participat oameni de cultură, preoți, autorități locale, cercetători, profesori și tineri teologi.
Preasfințitul Părinte Lucian a acordat Ordinul Eparhial „Crucea Episcop Elie Miron Cristea” lui Gheorghe Jurma, prozator, poet, critic și istoric literar. De asemenea, Ordinul Eparhial „Episcop Acad. Nicolae Popea” a fost acordat tuturor celor care au contribuit la amenajarea și modernizarea Bibliotecii Eparhiale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 243, Ultimul acces: 2024-06-13 14:55:51