Funeraliile Cardinalului George Pell vor avea loc sambata la Vatican - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Funeraliile Cardinalului George Pell vor avea loc sâmbătă la Vatican

[2023-01-12]
Liturghia de înmormântare a Cardinalului George Pell va avea loc sâmbătă, 14 ianuarie, la ora 11:30, în Bazilica San Pietro, a anunțat joi Vaticanul. Mons. Pell, prefect emerit al Secretariatului pentru Economie, a murit subit la Roma pe 10 ianuarie, la vârsta de 81 de ani. Înmormântarea va fi celebrată de Cardinalul Giovanni Battista Re, diacon al Colegiului Cardinalilor, cu concelebrarea altor Cardinali și Episcopi. Papa Francisc va prezida ritualul de rămas bun. După înmormântare, trupul lui va fi dus în Australia, unde va fi înmormântat în Catedrala Sfânta Maria din Sydney.

O figură impunătoare a Bisericii, atât din punct de vedere fizic, cât și intelectual, Cardinalul Pell a slujit timp de mulți ani ca Arhiepiscop de Melbourne și apoi de Sydney, înainte ca Papa Francisc să îl numească la conducerea departamentului economic al Vaticanului, în 2014. Papa Francisc a lăudat mărturia, dedicarea și credința Cardinalului australian într-un mesaj de condoleanțe din 11 ianuarie. Sfântul Părinte a spus că își amintește „cu o inimă recunoscătoare de mărturia sa consecventă și angajată, de dedicarea sa față de Evanghelie și Biserică și, în special, de cooperarea sa sârguincioasă cu Sfântul Scaun în contextul recentei sale reforme economice, a cărei baze le-a pus cu determinare și înțelepciune”. George Pell s-a născut la 8 iunie 1941, în Ballarat, un oraș din Victoria, dintr-un tată anglican de origine engleză și o mamă catolică de origine irlandeză. A fost hirotonit preot pentru Dieceză în 1966. A fost numit Episcop auxiliar de Melbourne în 1987, iar nouă ani mai târziu a fost numit Arhiepiscop de Melbourne.
În 2001 a fost numit Arhiepiscop de Sydney, unde a slujit până când a fost numit de Papa Francisc pentru a prelua conducerea Secretariatului pentru Economie, nou creat, și pentru a conduce eforturile de reformare a afacerilor financiare ale Vaticanului, în 2014. Australianul a fost creat Cardinal de către Papa Ioan Paul al II-lea în octombrie 2003, în timp ce era Arhiepiscop de Sydney. Zece ani mai târziu, Papa Francisc l-a numit membru al Consiliului său de Cardinali, iar în anul următor l-a pus în fruntea finanțelor Vaticanului. În 2017, Mons. Pell a plecat de la Roma în Australia pentru a-și apăra nevinovăția față de acuzațiile de abuz. După 404 zile de închisoare, a fost în cele din urmă achitat în 2020. S-a întors să locuiască la Roma la 30 septembrie 2020, fiind prima sa vizită înapoi în oraș de la proces și încarcerare. Jurnalul din închisoare al Cardinalului Pell, scris în timp ce se afla la izolare, va fi publicat în trei volume. El a declarat că nu a putut oficia Sfânta Liturghie în închisoare, deoarece nu i s-a permis accesul la vinul necesar la consacrare. În 2021, Mons. Pell a împlinit 80 de ani, pierzându-și astfel dreptul de a vota într-un viitor Conclav papal.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 233, Ultimul acces: 2024-06-16 02:45:12