Mitropolitul Serafim indeamna „sa ne indragostim de Sfanta Liturghie” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mitropolitul Serafim îndeamn㠄să ne îndrăgostim de Sfânta Liturghie”

[2023-01-12]
de Diac. Iulian Dumitrașcu

Mitropolitul Serafim al Germaniei a slujit duminică la Parohia „Sf. Ier. Vasile cel Mare” din partea de sud-est a orașului Nürnberg.
În predica sa, ierarhul a vorbit despre importanța rugăciunii în viața creștinului, în special despre rugăciunea din biserică.
„Pe lângă cea săvârșită la lucru, pe drum, acasă în pravila zilnică, rugăciunea la biserică este cea mai importantă, aceasta împărtășind harul lui Dumnezeu mai mult decât orice altă rugăciune, fiindcă e săvârșită în comuniune cu ceilalți credincioși”.
„Să venim la Biserică cu drag, să tindă sufletul nostru după Liturghie, să ne îndrăgostim de Liturghie, sau cum zicea cineva: să nu te mai saturi de Sfânta Liturghie, sa nu te simți nicăieri mai bine decât în biserică, pentru că biserica este Împărăția lui Dumnezeu. În biserică ascultăm Evanghelia și credem în tot ceea ce ne spune Mântuitorul”, a afirmat Înaltpreasfinția Sa.
Părintele Mitropolit a mai precizat că rugăciunea și postul ajută inima să devină milostivă.
„De multe ori inima e împietrită, e de gheață, fiindcă s-a obișnuit cu păcatul și astfel nu mai simte harul lui Dumnezeu”.
„Dar când postim, ne rugăm, mai ales în necazuri – pe care să le pune pe seama păcatelor noastre – vom ajunge să avem o inimă compătimitoare, după modelul Sfântului Ioan Botezătorul care spunea: Cel ce are două haine să dea celui ce nu are și cel ce are bucate să facă asemenea (Luca 1:11)”.
După Liturghie, Mitropolitul Serafim l-a hirotesit întru protosinghel pe părintele paroh, ieromonahul Ioan Popoiu, care este consilier administrativ-bisericesc al Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, precum și viețuitor al Mănăstirii „Sf. Martiri Brâncoveni” de la Centrul Mitropolitan din Nürnberg.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 310, Ultimul acces: 2024-06-12 08:44:01