Parohul romanilor din Croatia, prezent la receptia de Craciun organizata de sarbi la Zagreb - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Parohul românilor din Croația, prezent la recepția de Crăciun organizată de sârbi la Zagreb

[2023-01-11]
de Sorin Ionițe

Preotul Nicolae Ceruță, parohul românilor din Croația, s-a aflat în perioada 6-8 ianuarie la Zagreb.
Părintele Nicolae a slujit în biserica parohiei ortodoxe din capitala Croației de Bobotează, de Sfântul Ioan și în Duminica după Botezul Domnului. La slujbe au fost prezenți între credincioși Excelența Sa Constantin Mihail Grigorie, Ambasadorul României la Zagreb, și alți reprezentanți ai ambasadei, dar și Alina Dobrescu, Președinta Asociației Românilor din Republica Croația.
Vineri, preotul Nicolae Ceruță și ambasadorul Constantin Mihail Grigorie s-au numărat printre participanții la recepția de Crăciun organizată de Comunitatea sârbilor din Croația la Zagreb. La eveniment a fost prezent Preafericitul Părinte Porfirie, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe.
De asemenea, parohul românilor din Zagreb a avut sâmbătă o întrevedere cu Preasfințitul Părinte Sava de Marca, Episcop vicar al Patriarhului Serbiei.
Biserica Ortodoxă Sârbă se numără printre Bisericile locale care păstrează calendarul nerevizuit și serbează Nașterea Domnului în data de 7 ianuarie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 280, Ultimul acces: 2024-06-17 02:43:42