Episcopul Ignatie: Pocainta este scoala vindecarii sufletului nostru - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopul Ignatie: Pocăința este școala vindecării sufletului nostru

[2023-01-09]
de Alexandru Boboc

Episcopul Ignatie al Hușilor a vorbit în predica rostită duminică despre importanța pocăinței propovăduită de Mântuitorul Iisus Hristos la începutul activității Sale misionare: „Pocăiți-vă, căci s-a apropiat Împărăția Cerurilor” (Matei 4:17).
„Pocăința este școala vindecării sufletului nostru. Aceasta nu înseamnă numai o retrospectivă asupra a ceea ce am greșit, cât năzuința noastră de a ne vindeca, de a avea răbdare ca, prin sfaturile pe care le primim de la duhovnic – sfaturi inspirate de Dumnezeu –, sufletul nostru să-și găsească cu adevărat starea lui de funcționalitate, sănătoasă, frumoasă, armonioasă și foarte luminoasă”, a spus Preasfinția Sa.
Taina Spovedaniei
Episcopul Hușilor a subliniat c㠄prin pocăință, prin spovedanie, noi obiectivăm păcatul, adică îl conștientizăm, mult mai profund și mai adânc, în viața noastră”.
Spovedania nu este o simplă convorbire cu duhovnicul, ci acolo este prezent Harul lui Dumnezeu.
„În Taina Spovedaniei este ceva mai mult decât faptul că stăm de vorbă cu un om pregătit în domeniul respectiv și care are un rol important în situațiile neplăcute cu care ne putem confrunta. În Spovedanie este harul lui Dumnezeu care are o lucrare specială în viața noastr㠖 de vindecare a sufletului”, a explicat Preasfințitul Părinte Ignatie.
Ierarhul a amintit că Taina Spovedaniei sau a pocăinței „reface unitatea ființei noastre zdrobită de păcat. Prin Spovedanie ne recăpătăm liniștea, unitatea și bucuria sufletului. Sigur că lucrurile nu se întâmplă peste noapte. Ne luptăm cu patimi, care ne plac și pe care le încurajăm și le cultivăm, ca niște grădinari păcătoși”.
”Este nevoie de multă răbdare
Până se dezrădăcinează păcatul din noi, este nevoie de multă răbdare, a precizat ierarhul.
„De multe ori, chiar dacă ne spovedim, păcatul nu se dezrădăcinează din noi, pentru că nu l-am conștientizat profund în viața noastră”.
„Paza gândurilor ne ajută să prevenim greșelile (păcatele) sau transpunerea lor în faptă. La acest lucru ne ajută tot Spovedania”, a amintit Părintele Episcop.
Preasfințitul Părinte Ignatie a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Biserica „Sfântul Ilie” din Huși. În timpul slujbei, ierarhul a oficiat o hirotonie în diacon, iar la final l-a instalat ca preot paroh pe Părintele Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodox㔠– Huși.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 255, Ultimul acces: 2024-06-10 00:48:26