Boboteaza, sarbatorita de romani la malul Marii Baltice - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Boboteaza, sărbătorită de români la malul Mării Baltice

[2023-01-08]
de Sorin Ionițe

Episcopul Macarie al Europei de Nord a slujit de Bobotează la Parohia „Sfânta Treime și Sfântul Ioan Botezătorul” din Stockholm, Suedia.
După Sfânta Liturghie și Sfințirea Mare a apei, ierarhul, cu preoții și credincioșii s-au îndreptat în procesiune spre arhipelagul Stockholmului.
La malul Mării Baltice, Preasfințitul Părinte Macarie a aruncat Sfânta Cruce în ape. Nouă tineri înotători s-au aruncat în apa rece, fiind recuperată de unul dintre ei.
Episcopul a oferit tuturor celor care s-au cufundat în ape câte un pachet cu daruri și i-a binecuvântat pe toți cei ajunși la țărmul Mării Baltice cu Agheasma Mare.
„Mulțumim Domnului că toți cei prezenți și în acest an la procesiunea de Bobotează nu au fost descurajați nici de nămeți, nici de ninsoare, nici de viscol, nici de gerul meteorologic și nici de gerul lăuntric al Scandinaviei!”, a spus PS Macarie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 258, Ultimul acces: 2024-06-23 22:44:31