IPS Petru si Rectorul Universitatii de stat din Moldova au discutat despre programul de studii de teologie infiintat la Chisinau - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

IPS Petru și Rectorul Universității de stat din Moldova au discutat despre programul de studii de teologie înființat la Chișinău

[2023-01-05]
de Alexandru Boboc

Mitropolitul Petru al Basarabiei a avut miercuri o întrevedere cu Igor Șarov, Rectorul Universității de Stat din Moldova, la Centrul Eparhial din Chișinău. Discuțiile au vizat programul de studii de teologie pastorală înființat recent în colaborare cu Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași.
Rectorul Universității de stat din Moldova a prezentat evoluția proiectului educațional care va fi pus la dispoziție studenților din toamna acestui an.
În cadrul discuțiilor, rectorul a subliniat importanța legăturii strânse dintre Biserică și Școală pentru păstrarea și promovarea valorilor spirituale, patrimoniale și educaționale, în contextul celui mai înalt nivel academic.
Ierarhul i-a mulțumit domnului Igor Șarov pentru inițiativă și a exprimat deschiderea Mitropoliei Basarabiei pentru proiectele culturale și educaționale ce privesc promovarea teologiei, culturii și a educației în Republica Moldova.
Mitropolitul Petru speră ca din toamnă cât mai mulți tineri să opteze pentru studiul teologiei pastorale la Chișinău.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 264, Ultimul acces: 2024-06-17 03:46:23