Calendarul activitatilor dedicate varstnicilor. Peste 8.800 de persoane vor fi ajutate de Arhiepiscopia Romanului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Calendarul activităților dedicate vârstnicilor. Peste 8.800 de persoane vor fi ajutate de Arhiepiscopia Romanului

[2023-01-05]
de Alexandru Boboc

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului își propune să ajute minim 8.800 de vârstnici în anul 2023. Prima activitate din calendar a avut loc pe 4 ianuarie.
Eparhia a alcătuit un calendar cu toate zilele naționale și internaționale în care își propune să ajute persoanele vârstnice. Programul a fost demarat în contextul „Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice” în Patriarhia Română.
Activitățile vor fi realizate de centrele sociale de la nivelul eparhiei, cele cinci protopopiate, dar și de alte instituții care au drept scop sprijinirea persoanelor vulnerabile.
Primul proiect menționat în calendarul activităților este „Vârstnicii comunității”. Acesta presupune înființarea a „50 de Centre parohiale de socializare a persoanei vârstnice pentru aproximativ 1000 de beneficiari, în cadrul parohiilor celor 5 protopopiate și 16 ONG-uri eparhiale”, se arată pe site-ul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.
Calendarul presupune câte o activitate pentru fiecare lună a anului, astfel că ajutorul va fi realizat în formă continuă.
Activitățile de ajutorare a persoanelor vârstnice vor fi realizate și de tinerii sau studenții din eparhie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 267, Ultimul acces: 2024-06-15 03:08:58