Arhidieceza de Bucuresti s-a rugat pentru Papa Benedict al XVI-lea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhidieceza de București s-a rugat pentru Papa Benedict al XVI-lea

[2023-01-06]
foto: Bogdan Moisă
Miercuri, 4 ianuarie 2023, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, a prezidat Sfânta Liturghie cu requiem pentru Papa Benedict al XVI-lea, la Catedrala Sf. Iosif. Au concelebrat PS Cornel Damian, Episcop auxiliar de București, ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit, PS Mihai Frățilă, Episcop greco-catolic de București, Mons. Germano Penemote, consilierul Nunțiaturii Apostolice, reprezentant al E.S. Mons. Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova, și numeroși preoți din Arhidieceza de București.

„Este o datorie pentru noi să ne rugăm, dar și pentru a arăta în acest moment comuniunea cu el [Papa Benedict al XVI-lea], rugându-l pe Dumnezeu să îl primească și să îl răsplătească pentru tot binele pe care l-a făcut, atât ca succesor al lui Petru, dar și ca Episcop și ca preot, întreaga lui viață răspândind numai semințele binelui”, a subliniat ÎPS Aurel Percă la începutul Sfintei Liturghii. Părintele paroh Ioan Ciobanu a prezentat pe scurt principalele momente din viața Papei Benedict al XVI-lea, „o viață întreagă dăruită lui Dumnezeu și Sfintei Biserici” și apoi a dat citire Testamentului spiritual, scris de Papa Benedict al XVI-lea pe când încă era în Scaunul Sfântului Petru, la 29 august 2006.
La finalul Requiemului ce a urmat după Sfânta Liturghie, ÎPS Aurel Percă le-a mulțumit tuturor celor care s-au unit în rugăciunea adusă lui Dumnezeu pentru odihna sufletului răposatului Papă Benedict al XVI-lea. „Ne rugăm și pentru toți răposații noștri, pentru păstorii noștri, episcopi, preoți, cunoscuți, pentru ca împreună, să avem speranța că într-o zi ne vom întâlni și îl vom lăuda pe Dumnezeu”, a îndemnat Arhiepiscopul de București. Sfânta Liturghie cu requiem a fost transmisă în direct de Angelus TV. Tot pe data de 4 ianuarie, Angelus TV a dedicat o ediție special㠄In memoriam Papa Benedict al XVI-lea”, moderată de pr. prof. dr. Lucian Dîncă, cu participarea pr. prof. dr. Wilhelm Dancă, a Franciscăi Kobielski, doctor în teologie, a jurnaliștilor ERCIS FM, Alexandra-Mihaela Cojan și Gabriel Măriuț, prezenți în Piața San Pietro la Vatican. Emisiunea a inclus mesajul ÎPS Aurel Percă, scurte documentare EWTN despre copilăria Papei Benedict al XVI-lea, tinerețea sa marcată de război, perioada studiilor, începutul pontificatului, și a fost urmată de un interviu exclusiv EWTN cu Msgr. Gänswein despre viața și moștenirea Papei Benedict al XVI-lea.
În ziua înmormântării, joi, 5 ianuarie, la orele 12.00 au sunat clopotele în întreaga Arhidieceză. Totodată, în fiecare parohie s-a celebrat o liturghie pentru Papa Benedict al XVI-lea. Angelus TV a transmis în direct de la Vatican funeraliile Papei Benedict al XVI-lea. După celebrare, transmisia a continuat cu o ediție specială alături de realizatorii pr. Claudiu Eva, Agneza Țîmpu, pr. Victor-Emilian Dumitrescu și alți invitați.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 306, Ultimul acces: 2024-06-13 17:31:12