PS Vasile: Suntem invitati sa ne reinnoim credinta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Vasile: Suntem invitați să ne reînnoim credința

[2023-01-06]
„În sărbătoarea Botezului Domnului suntem invitați să ne reînnoim credința și să privim înspre Mântuitorul nostru Isus Cristos, la râul Iordanului, care vine să se boteze de către Ioan și să vedem manifestarea Preasfintei Treimi, manifestarea lui Dumnezeu, o manifestare care este vizibilă și simțită, care atinge conștiințele, inima, simțurile omului și astfel omul este chemat să îl urmeze pe Isus. În Fiul Său, Dumnezeu realizează deplina umanitate și noi, prin El, avem, de asemenea, posibilitatea să fim pe deplin umani.” Astfel a adus în lumină Preasfințitul Vasile Bizău transformarea pe care omul o simte atunci când se lasă ghidat de harul lui Dumnezeu, în omilia din ziua sărbătorii Botezului Domnului, 6 ianuarie 2023, la biserica „Sfânta Maria” din Baia Mare.

La râul Iordanului, Isus stă la rând cu toți oamenii, „El se solidarizează cu noi toți, cu slăbiciunile noastre. În felul acesta, iubirea Lui infinită poate să ne atingă; altfel nu găsește o altă soluție să fie alături de noi și să ne învețe, să ne conducă înspre Țara libertății, Țara eliberării și Împărăția lui Dumnezeu, care este Împărăția Iubirii infinite și nemăsurate”… „Botezul, pe care l-am primit cu toții, ne aduce aminte că suntem pe acest drum, al eliberării și al libertății, împreună cu toți frații noștri din Biserica Universală”, a punctat Ierarhul, explicând că un drum de credință se face împreună, în comuniune cu ceilalți, cu toată Biserica și nu este un parcurs strict personal. (Biroul de presă al Eparhiei de Maramureș)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 302, Ultimul acces: 2024-06-11 02:44:56