Requiem pentru sufletul raposatului Papa emerit Benedict al XVI-lea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Requiem pentru sufletul răposatului Papă emerit Benedict al XVI-lea

[2023-01-06]
Excelența Sa Iosif Csaba Pál, Episcop diecezan, a celebrat joi, 5 ianuarie a.c. începând cu ora 17.00 în biserica parohială sf. Ecaterina din Timișoara-Cetate un requiem pentru sufletul răposatului Papă emerit Benedict al XVI-lea, care a trecut la Casa Tatălui Ceresc în ultima zi a anului 2022 și a fost înmormântat la Roma în 5 ianuarie 2023. Au concelebrat Mons. Johann Dirschl, Vicar general, parohul acestei comunități, pr. Zoltán Kocsik, rector al bisericii Ordinului Piarist, și pr. József Hajdú, paroh emerit. La Sfânta Liturghie a participat Regina Lochner, consul al Republicii Federale Germania la Timișoara. Cadrul muzical al Requiemului a fost asigurat de Denis Moldovan, organistul bisericii Sf. Ecaterina.

În omilia sa, Episcopul Diecezan a menționat: „În câteva propoziții nu se poate rezuma o viață de 95 de ani. În primul rând și eu personal simt o mare recunoștință pentru cunoștințele acumulate și pentru umilința caracteristice Sfântului Părinte Papa emerit. A putut să fie umil, ca să îi asculte pe ceilalți. Era foarte atent la oameni. Când secretarul lui personal, Arhiepiscopul Gänswein a fost întrebat, ce consideră că a fost ceva deosebit în personalitatea Pontifului emerit, el zicea: «capacitatea de a accepta când cineva nu a acceptat ceea ce el a vestit». De unde primea el puterea aceasta? Din relația lui cu Isus Cristos. «A fi creștin nu este rezultatul unei alegeri etice sau al unei idei înalte, ci întâlnirea cu un eveniment, o Persoană, care dă vieții un nou orizont și o direcție decisivă», scria Sfântul Părinte Papa emerit. Aceste gânduri exprimă foarte frumos, de unde vine puterea unui om, unui ucenic, unui creștin și unui Papă. Când s-a retras, spunea că se retrage ca să se roage, ca să studieze mai departe, să citească și astfel să îl susțină pe succesorul său.”
La sfârșitul requiem-ului, Excelența Sa Iosif Csaba Pál, Episcop diecezan, le-a mulțumit tuturor credincioșilor care au participat la requiem și au mulțumit împreună pentru darul care a fost și este Papa emerit Benedict al XVI-lea pentru Biserica lui Cristos. (Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 309, Ultimul acces: 2024-06-11 02:38:48