Hirotonire de diaconi in Catedrala Blajului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hirotonire de diaconi în Catedrala Blajului

[2023-01-09]
Duminică, 8 ianuarie 2023, Duminica după Botezul Domnului, în Catedrala Arhiepiscopală Major㠄Sfânta Treime” din Blaj, cu binecuvântarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, și prin punerea mâinilor Preasfinției Sale Cristian Crișan, Episcop auxiliar de Alba Iulia și Făgăraș, subdiaconii Gheorghe Răulea și Andrei-Marian Șerb au fost hirotoniți diaconi.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa Cristian a vorbit despre misiunea celor doi noi diaconi ai Bisericii noastre: „Diaconie înseamnă slujire, adică esența misiunii noastre, a clericilor, în Biserică. Fericitul Cardinal Iuliu Hossu vorbea, în acele timpuri de restriște, despre Biserica Greco-Catolică folosind cuvintele ‘scumpa noastră Biserică’, iar despre credincioșii noștri spunea ‘scumpii noștri credincioși’. Scumpa Biserică a Cardinalului Hossu și a celorlalți șase Fericiți Episcopi martiri, sub ocrotirea cărora îi încredințăm pe cei doi noi diaconi, are nevoie de slujitori după modelul și inima Marelui Slujitor, Domnul Nostru Isus Cristos. Misiunea diaconilor constă în primul rând în slujirea Bisericii, în care îl recunoaștem în ceilalți pe Isus Domnul, Cel care, precum spunea Papa emerit Benedict al XVI-lea, nu ne ia nimic din ceea ce este al nostru, dar în schimb ne dăruiește totul. Îi mulțumim Domnului pentru cei doi noi diaconi care au intrat astăzi în clerul major al Arhieparhiei noastre și îi încredințăm de rugăciunea noastră, a întregii Biserici, pentru ca slujirea lor să fie cu adevărat plină de rodnicie.”
Diaconul Gheorghe Răulea s-a născut la data de 12 Iunie 1980, în orașul Sibiu. Este absolvent al Liceului Greco-Catolic „Sfântul Vasile cel Mare” Blaj, promoția 1999, iar în timpul cursurilor liceale a fost găzduit și format spiritual în cadrul internatului acestei instituții. După absolvirea liceului, a fost admis și a urmat cursurile Institutului Teologic Arhieparhial „Buna Vestire” din Blaj. În paralel, a urmat cursurile la Facultatea de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – Departamentul Blaj, obținând diploma de licență în anul 2004. A fost hirotesit lector și ipodiacon. Începând din anul 2005 a urmat cursurile de Master LA aceeași facultate, cu specializarea teologie pastorală în comunitățile ecleziale. Este căsătorit din anul 2006 cu Eliana și are un băiat în vârstă de 13 ani, Darius-George.
Diaconul Andrei-Marian Șerb s-a născut la data de 21 ianuarie 1992, în orașul Alba Iulia. În perioada 2007 – 2011 a fost elev al Liceului Teologic Greco-Catolic „Sfântul Vasile cel Mare” din Blaj, iar între anii 2011-2015 a urmat cursurile Facultății de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, fiind totodată seminarist în cadrul Seminarului Major Arhieparhial „Buna Vestire” din Blaj. După ce a obținut licența în teologie, a continuat studiile de master, între anii 2015-2017, la aceeași Universitate. A fost hirotesit lector în anul 2014 și ipodiacon în anul 2015. Este căsătorit din anul 2018 cu Anuța și are un băiat de opt luni, David-Iustin. (Biroul de presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 253, Ultimul acces: 2024-06-14 11:20:55