Papa Francisc s-a intalnit cu premierul italian Giorgia Meloni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc s-a întâlnit cu premierul italian Giorgia Meloni

[2023-01-10]
foto: Vatican Media
Papa Francisc s-a întâlnit marți, la Vatican, cu Giorgia Meloni, prima femeie prim-ministru al Italiei. Întâlnirea privată, care a durat puțin peste 30 de minute, a marcat a treia oară în nouă zile când politicianul în vârstă de 45 de ani s-a aflat la Vatican. Meloni a fost printre primii care i-au adus un omagiu regretatului Papă emerit Benedict al XVI-lea în Bazilica San Pietro, pe 2 ianuarie, alături de președintele Italiei, Sergio Mattarella. De asemenea, a participat la funeraliile Papei emerit pe 5 ianuarie.

Meloni și-a prezentat echipa Papei Francisc. Fiica sa, în vârstă de 6 ani, Ginevra, a participat de asemenea la întâlnire – prima audiență papală a lui Meloni de când a devenit prim-ministru, la 22 octombrie 2022. După ce Meloni și Papa Francisc au discutat în privat în palatul apostolic, cei doi au făcut schimb de cadouri. Meloni s-a întâlnit apoi cu secretarul de stat, Cardinalul Pietro Parolin, și cu secretarul pentru relațiile cu statele, Arhiepiscopul Paul Richard Gallagher. Potrivit Vaticanului, discuția s-a axat pe principalele probleme sociale ale țării, inclusiv familia, situația demografică, sărăcia și educația. Printre subiectele internaționale s-au numărat Europa, imigrația și conflictul din Ucraina.
Tot pe 10 ianuarie, premierul s-a întâlnit cu Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene. Meloni a devenit prima femeie prim-ministru al Italiei, după ce partidul de dreapta „Fratelli d’Italia” (Frații Italiei) a câștigat alegerile italiene din septembrie 2022. Platforma ei a susținut familiile tradiționale, identitatea națională și rădăcinile creștine ale țării. Deși este o creștină declarată, Meloni nu este căsătorită cu partenerul ei de viață, jurnalistul de televiziune italian Andrea Giambruno, cu care are o fiică. Într-un mesaj video din 1 ianuarie, Meloni i-a mulțumit Papei Francisc pentru salutul adresat guvernului. Luând notă de moartea Papei Benedict al XVI-lea cu o zi înainte, l-a numit pe regretatul Papă emerit „un gigant al credinței și al rațiunii, care va fi regretat de toată lumea”.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 299, Ultimul acces: 2024-06-13 17:30:47