Copiii de la Asezamantul „Sf. Vasile cel Mare” din Galati au primit daruri din partea Arhiepiscopului Casian - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Copiii de la Așezământul „Sf. Vasile cel Mare” din Galați au primit daruri din partea Arhiepiscopului Casian

[2023-01-02]
de Diac. Iulian Dumitrașcu

Tinerii și copiii găzduiți de Așezământul Social-Filantropic „Sfântul Vasile cel Mare” din Galați au primit daruri din partea Arhiepiscopului Casian al Dunării de Jos în prima zi a anului 2023.
În capela așezământului social, ocrotită de Sfântul Vasile cel Mare și Sfânta Cuvioasă Parascheva, în prezența angajaților și a monahiilor de la mănăstirea care se află în incinta așezământului, Arhiepiscopul Casian a oficiat o slujbă de mulțumire și a rostit un cuvânt în care a evidențiat importanța rugăciunii, a educării tinerilor și a filantropiei creștine.
În holul mare al instituției sociale, aflată sub egida Arhiepiscopiei Dunării de Jos, „copiii și tinerii i-au sorcovit pe cei prezenți și le-au oferit un scurt moment artistic, pentru care au fost răsplătiți cu daruri, constând în dulciuri, iconițe, cărți de rugăciune și alte daruri de suflet”.
„La final, ierarhul Dunării de Jos a binecuvântat agapa pregătită pentru copiii așezământului și pentru toți participanții la eveniment”, se precizează pe site-ul Eparhiei.
Ierarhul a oferit darurile după Sfânta Liturghie oficiată în dimineața zilei de 1 ianuarie, în Catedrala Arhiepiscopală din Galați.
Așezământul Filantropic „Sfântul Vasile cel Mare”
Așezământul Filantropic „Sfântul Vasile cel Mare” găzduiește în prezent un Centru de Plasament Rezidențial, unde sunt îngrijite 27 de tinere provenite din familii defavorizate.
Instituția cuprinde și Centrul Multifuncțional de Servicii Sociale „Speranța”, inaugurat anul trecut, care acordă asistență psiho-pedagogică, meditații gratuite și o masă zilnic la 73 de copii, precum și Centrul de Asistență Medicală și Laborator de Analize „Sfinții doctori fără de arginți Cosma și Damian”, unde funcționează trei cabinete medicale (stomatologie, medicină generală și laborator analize), deservite de medici specialiști, care oferă zilnic asistență medicală gratuită la peste 20 de persoane (pensionari, elevi, studenți etc.) cu posibilități materiale reduse.
În cadrul aceluiași complex funcționează și Mănăstirea „Sfântul Vasile cel Mare”, iar monahiile acestei mănăstiri se ocupă de educația duhovnicească a tinerelor găzduite de acest centru filantropic.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 286, Ultimul acces: 2024-06-25 01:15:53