Sf. Serafim de Sarov a fost cinstit la biserica bucuresteana unde se afla un fragment din moastele sale - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sf. Serafim de Sarov a fost cinstit la biserica bucureșteană unde se află un fragment din moaștele sale

[2023-01-02]
de Diac. Iulian Dumitrașcu

Sf. Cuv. Serafim de Sarov a fost cinstit în ziua sa de pomenire la Biserica „Sf. Nicolae” – Tabacu din Capitală, unde se află un fragment din moaștele sale. 
Preotul paroh Eugeniu Rogoti a prezentat pentru Basilica.ro cum s-au desfășurat evenimentele liturgice dedicate sărbătorii.
„Am săvârșit la început de An Nou slujba în ziua pomenirii mutării în sălașurile cerești a Cuviosului Serafim de la Sarov. în seara zilei de 1 ianuarie, de la 18:00, am oficiat Vecernia și Litia, iar pe 2 ianuarie, de la 08:00, Utrenia și Dumnezeiasca Liturghie”.
„Credinciosii care îl cinstesc pe Cuviosul Serafim au venit în număr mare atât la slujba de seară, cât și la cea de dimineață”.
„Am avut bucuria să vedem mulți monahi și monahii la această slujbă, cinstitori ai Sfântului Serafim”.
„La finalul Liturghiei ne-a rostit un cuvânt de învățătură părintele ieromonah Gheorghe Iordan de la Mănăstirea Căldărușani”, a afirmat Părintele Rogoti.
Fragmentul din moaștele Sfântului Serafim de Sarov a fost dăruit bisericii bucureștene în toamna anului 2017.
Pentru mai multe imagini de la eveniment, accesați Galeria Foto.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 276, Ultimul acces: 2024-06-15 01:56:52