Papa Francisc l-a incredintat Fecioarei Maria pe regretatul Papa Benedict - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc l-a încredințat Fecioarei Maria pe regretatul Papă Benedict

[2023-01-01]
La prima Liturghie papală din 2023, mii de catolici adunați în Bazilica San Pietro s-au rugat pentru regretatul Papă emerit Benedict al XVI-lea, care a murit în ajunul Anului Nou, la vârsta de 95 de ani. La Rugăciunea credincioșilor din 1 ianuarie, comunitatea s-a rugat: „Adu-ți aminte, Doamne, de defunctul Papă emerit Benedict. Fie ca Păstorul cel mare, care mijlocește mereu pentru noi, să îl primească cu bunăvoință în Împărăția luminii și a păcii”. În ziua de Anul Nou, Papa Francisc a încredințat sufletul regretatului Papă Benedict al XVI-lea Preasfintei Fecioare Maria: „Astăzi îl încredințăm Maicii noastre Preacurate pe iubitul nostru Papă emerit Benedict al XVI-lea, pentru ca ea să îl însoțească în trecerea lui din această lume la Dumnezeu”, a spus Papa Francisc.

Biserica Catolică începe fiecare nou an cu solemnitatea Sfintei Maria, Născătoare de Dumnezeu, titlu acordat la Conciliul din Efes din 431. Papa Francisc, care a împlinit luna trecută 85 de ani, a ajuns la Bazilica San Pietro într-un scaun cu rotile. El s-a așezat pe un scaun alb, în fața comunității, pentru Sfânta Liturghie. În predica sa pentru solemnitatea mariană, Sfântul Părinte i-a încurajat pe toți să vadă noul an ca pe o oportunitate de a face binele împărtășind iubirea lui Dumnezeu cu „oamenii de alături, cu cei care locuiesc în aceeași clădire, cu cei pe care îi întâlnim în fiecare zi pe stradă”. „La începutul acestui an, printre toate celelalte lucruri pe care am vrea să le facem și să le trăim, să dedicăm puțin timp pentru a vedea, pentru a deschide ochii și pentru a-i ține deschiși în fața a ceea ce contează cu adevărat: Dumnezeu și frații și surorile noastre”.
Papa i-a îndemnat pe catolici să îi imite pe păstorii din Betleem, „pornind în grab㔠pentru a-i sluji pe ceilalți. „Astăzi, la început de an, în loc să stăm degeaba, gândindu-ne și sperând că lucrurile se vor schimba, trebuie mai degrabă să ne întrebăm: «În acest an, unde vreau să merg? Pe cine pot ajuta?» Atât de mulți oameni, în Biserică și în societate, așteaptă binele pe care tu și numai tu îl poți face, ei așteaptă ajutorul tău”, a spus Papa Francisc. „În mijlocul letargiei care ne amorțește simțurile, al indiferenței care ne paralizează inimile și al tentației de a pierde timpul lipiți de o tastatură în fața unui ecran de calculator, păstorii ne cheamă să pornim la drum și să ne implicăm în lumea noastră, să ne murdărim mâinile și să facem un bine”.
La fel ca păstorii, creștinii trebuie, de asemenea, să acorde în noul an prioritate timpului pentru a-l contempla pe „Pruncul Isus care se odihnește în brațele Mamei Sale”, a adăugat Sfântul Părinte. El a întrebat: „De câte ori, în viețile noastre ocupate, nu reușim să ne oprim, chiar și pentru o clipă, pentru a fi aproape de Domnul și pentru a asculta cuvântul Său, pentru a spune o rugăciune, pentru a-l adora și lăuda?” În 1 ianuarie, Biserica Catolică sărbătorește, de asemenea, Ziua Mondială a Păcii, o tradiție stabilită de Papa Paul al VI-lea și confirmată de Papa Ioan Paul al II-lea. În cadrul Liturghiei, Papa Francisc i-a încredințat Preasfintei Fecioare Maria victimele războiului. El s-a rugat pentru toți cei care „petrec aceste sărbători în întuneric și frig, în sărăcie și frică, cufundați în violență și indiferență”. „Pentru toți cei care nu au pace, să o invocăm pe Maria, femeia care l-a adus în lume pe Prințul Păcii”, a spus el.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 493, Ultimul acces: 2024-05-20 09:13:10