Sfintii Apostoli Petru si Pavel sunt patronii si ocrotitorii spirituali ai bisericii din Radaseni - judetul Suceava. - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfintii Apostoli Petru si Pavel sunt patronii si ocrotitorii spirituali ai bisericii din Radaseni - judetul Suceava.

[2005-06-29]
Biserica "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" din Radaseni - judetul Suceava este renumita prin odoarele de pret pe care le adaposteste si, in special, prin icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, la care credinciosii vin in permanenta sa se inchine. Icoana a fost adusa in Romania de la Sfantul Munte Athos in anul 1891. Mai intai a fost daruita Manastirii Risca, dupa care in anul 1922, icoana a fost donata Bisericii "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" din Radaseni, unde a ramas pana astazi.

Parintele Arhimandrit Timotei Aioanei - Exarh cultural al Arhiepiscopiei Iasilor ne-a oferit mai multe detalii despre Biserica "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" - Radaseni: "In anul 1921, in timpul unei mari secete, icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului a fost adusa in procesiune de la Manastirea Rasca pana la Radaseni. La sfarsitul Rugaciunilor pentru ploaie, icoana Maicii Domnului nu a putut fi dusa mai departe. Aceasta traditie este confirmata de multi batrani din acest sat, martori ai acestei minuni. Arhimandritul Veniamin Piticaru a hotarat atunci ca sa daruiasca icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului Bisericii "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" din Radaseni, cu dorinta de a fi ingropat si el alaturi de acest sfant locas, lucru implinit in anul 1922 cand Dumnezeu l-a chemat intru Imparatia Sa. Trupul Arhimandritului Veniamin Piticaru a fost adus de la Manastirea Rasca si a fost asezat langa biserica care adaposteste pretiosul dar facut satului Radaseni."

In semn de multumire pentru icoana primita, locuitorii din Radaseni au devenit in ultimii zeci de ani ctitori ai mai multor manastiri si biserici. Biserica din aceasta localitate a fost resfintita pe data de 16 iulie 1995, slujba fiind oficiata de un sobor alcatuit din 3 arhierei si 40 de clerici. La eveniment au participat peste 30.000 de credinciosi.

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 2520, Ultimul acces: 2024-04-12 02:34:52