Curs online pentru animatori, despre Sfanta Scriptura - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Curs online pentru animatori, despre Sfânta Scriptură

[2022-02-05]
Conform planului redactat de către Centrul Diecezan de Tineret, în perioada 4-6 februarie a.c. ar fi trebuit să aibă loc un curs de animatori la Casa Marienheim. Deoarece situația pandemică nu permite organizarea evenimentelor cu mulți participanți, cursul a fost organizat în data de 4 februarie a.c. online, pe platforma Zoom, între orele 16.30-17.30 în limba maghiară, iar între orele 18.00-19.00 în limba română. Receptarea cursului de către tinerii interesați din Dieceză, spre surprinderea organizatorilor, a fost una foarte bună. Tema întâlnirii a fost Sfânta Scriptură sau Biblia, deoarece Dieceza de Timișoara se află în anul pastoral al Sfintei Scripturi.

Întâlnirea, chiar dacă a avut loc pe platforma online Zoom, a fost foarte interactivă. În prima parte, pr. Tiberiu Szabó, responsabil diecezan pentru tineret, a prezentat câteva noțiuni generale despre Biblie. După care, a dat cuvântul pr. Daniel Dumitru, responsabil pentru tineret în Arhidecanatul de Mures și paroh de Timișoara II – Fabric, care a vorbit mai profund despre Biblie. Părintele Daniel a deschis prelegerea cu un citat de la Sf. Isidor de Sevilla: „Când ne rugăm, noi îi vorbim lui Dumnezeu, dar când citim Biblia, Dumnezeu ne vorbește”. Părintele i-a îndemnat pe tineri spunând: „Și astăzi Domnul continuă să aibă nevoie de tineri pentru Biserica Sa. Iubiți tineri, Domnul are nevoie de voi. Și astăzi vă cheamă pe fiecare dintre voi să îl urmați în Biserica Sa și să fiți misionari. Ascultați în inimă ce vă spune.” A vorbit tinerilor despre faptul că ei sunt ca un câmp care urmează să fie semănat, iar acest câmp poate fi cultivat dacă ne lăsăm pe mâna semănătorului Isus și să îl urmăm. „Să îi răspundem: Da, Doamne, și eu vreau să fiu o piatră vie; împreună vrem să construim Biserica lui Isus. Vreau să merg și să fiu constructor al Bisericii lui Cristos.”
După aceasta, sr. Alexandra Văcaru, din Congregația surorilor carității Sfânta Ioana Antida, a prezentat un video în care tineri plini de credință au împărtășit cu cei de la cursul de animatori ce înseamnă pentru ei Sf. Scriptură și cum se raportează la învățăturile acesteia. (Ladislau Pota, grupul Tekmek; Biroul de presă al Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 403, Ultimul acces: 2024-06-13 01:06:38