15 ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana: PS Ieronim a participat la sedinta solemna a Parlamentului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană: PS Ieronim a participat la ședința solemnă a Parlamentului

[2022-02-02]
de Iulian Dumitrașcu

Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul a participat miercuri la ședința solemnă a Parlamentului dedicată împlinirii a 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană (UE).
Episcopul vicar patriarhal a participat la eveniment în calitate de delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.
Printre invitați s-au aflat deputați și senatori, prim-ministrul, reprezentanți ai cultelor religioase, membri ai corpului diplomatic și alți invitați.
Ministrul pentru Europa și Afaceri externe al Republicii Franceze, Jean-Yves Le Drian, a susținut o alocuțiune, întrucât Franța a preluat la 1 ianuarie 2022 președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.
Au mai susținut alocuțiuni președintele Senatului, președintele Camerei Deputaților, premierul Nicolae Ciucă, precum și reprezentanți ai grupurilor parlamentare.
România a devenit stat membru al Uniunii Europene în data de 1 ianuarie 2007. Acordul de asociere la UE a fost semnat în 1 februarie 1993.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 381, Ultimul acces: 2024-06-07 12:21:44