Mesajul catre tineri al Episcopului Canadei: Va indemn sa fiti si sa stati in lumina lui Hristos! - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mesajul către tineri al Episcopului Canadei: Vă îndemn să fiți și să stați în lumina lui Hristos!

[2022-02-05]
de Ștefana Totorcea

Episcopul Canadei a transmis un mesaj către tineri miercuri, de Ziua Internațională a Tineretului Ortodox. El îi îndeamnă pe tineri să-și păstreze credința și să cultive virtuțile, pentru a putea depăși toate provocările vieții. „Vă îndemn să fiți și să stați în lumina lui Hristos!”, le-a transmis tinerilor ierarhul.
„Anul acesta este Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului, în Biserica Ortodoxă Română. Reflectând la importanța acestei teme toți, suntem îndemnați să acordăm o atenție deosebită rugăciunii în viața noastră”, a transmis Preasfințitul Ioan Casian.
„Prin efortul părinților și grija noastră vă avem aproape în rugăciunea de acasă și cea din comunitate, pe voi, cei tineri, prezentul și viitorul credinței noastre străbune aici, în diaspora. Ne rugăm să vă fie apărate și încurajate aspirațiile, entuziasmul, puritatea și valorile acestei vârste binecuvântate de Dumnezeu.”
Episcopul a citat și un îndemn al Sfântului Vasile cel Mare: „Susținem că trebuie să iubim și să urmărim din toată puterea cele ce ne pot ajuta la pregătirea celeilalte vieți, iar pe cele care nu țintesc spre viața aceea, să le trecem cu vederea, ca fără de valoare” (Omilia a XXII‑a către tineri).
„Chiar dacă lumea în care trăim ne îndeamnă spre superficialitate, indiferență față de aproapele și o viață trăită pe butonul fast forward, vă îndemnăm să fiți înțelepți și profunzi, bine ancorați în rugăciune și credință”, le-a transmis ierarhul tinerilor.
În continuare, părintele episcop a oferit câteva sfaturi pentru tineri:
„Să îl iubiți și să-l simțiți aproape pe Hristos ca pe un frate, prieten și părinte și astfel veți avea și veți simți lumea toată lângă voi iar obstacolele de orice fel vor părea inexistente.”
„Să fiți dedicați, prezenți și activi în biserici. Suntem convinși că acest fapt va ajuta ca generația voastră să descopere și să mărturisească identitatea culturală, ortodoxă și românească. Fiți demni și mândri de rădăcini!”
„Să cultivați și păstrați comoara prieteniei cu sinceritate și fidelitate, să respingeți și descurajați orice formă de agresivitate și lipsă de dragoste față de aproapele.”
„Să cultivați frumosul și să sădiți cu entuziasm și dedicație bucuria darului, în tot ce întreprindeți.”
„Să vă fie călăuze bucuria duhovnicească, gândirea nobilă și entuziasmul plin de speranță al vârstei tinereții. Împărtășiți-le în jurul vostru! Credința ortodoxă să vă fie temelie, ghid și sprijin aici în Canada.”
„Acest moment de întâlnire este un bun prilej de bucurie și înnobilare sufletească, când putem reflecta profund ce dăruim și cum dăruim din prinosul nostru. Vă îndemn să perpetuați bucuria darului, să fiți buni, eleganți în gândire și să dăruiți necondiționat.”
„Vă îndemn și vă urez ca la momentul senectuții să priviți cu bucurie și optimism la generațiile ce vor veni după voi, așa cum noi privim spre voi.”
„Viața veșnică se dobândește prin iubirea de Dumnezeu și de aproapele. Din toate încercările acestor vremuri zbuciumate nimic nu ne va scoate decât rugăciunea profundă, credința cea statornică în Dumnezeul nostru, în Mântuitorul nostru, în Sfintele Evanghelii, în Biserică, în Sfintele Taine.”
Preasfințitul Părinte Ioan Casian își încheie mesajul către tineri cu binecuvântare și urarea de „La mulți și fericiți ani!”
În fiecare an, de sărbătoarea Întâmpinării Domnului, este celebrată Ziua Internațională a Tineretului Ortodox, instituită în iunie 1992, la a 14-a Adunare Generală a Syndesmos – Organizația Mondială a Tineretului Ortodox.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 438, Ultimul acces: 2024-06-24 05:27:08