Pr. Stefan Buchiu sustine o prelegere despre isihasm si sfintii Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama si Paisie de la Neamt - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pr. Ștefan Buchiu susține o prelegere despre isihasm și sfinții Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț

[2022-02-05]
de Ștefana Totorcea

Biserica „Șerban Vod㔠din București organizează duminică, de la ora 17:00, o conferință susținută de Părintele Profesor Ștefan Buchiu, cu tema „Importanța și semnificația isihasmului ortodox în viața Sfinților Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”.
Parohia a anunțat că toate serile duhovnicești pe care le va organiza anul acesta se vor desfășura sub auspiciile Anului omagial și comemorativ 2022 în Patriarhia Română.
Este pentru prima dată de la începutul pandemiei de Covid-19 când parohia reia seria conferințelor spirituale și ale întâlnirilor duhovnicești.
Biserica „Șerban Vod㔠îl are printre ocrotitorii spirituali pe Sf. Cuv. Paisie de la Neamț, de la care păstrează un fragment de sfinte moaște.
Anul 2022 a fost declarat în Patriarhia Română drept Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 425, Ultimul acces: 2024-06-14 02:02:40