Stiinta si Biserica, ultimele paveze impotriva obscurantismului modern: Rectorul Universitatii Babes-Bolyai - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Știința și Biserica, ultimele paveze împotriva obscurantismului modern: Rectorul Universității Babeș-Bolyai

[2022-02-06]
de Ștefana Totorcea

„Ne confruntăm cu un fel de obscurantism modern. Știința împreună cu Biserica reprezintă ultimele paveze împotriva acestuia”, a declarat dr. Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, sâmbătă, la întrunirea Adunării Eparhiale din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului.
„Este important să stăm aproape, să strângem rândurile. Este, într-un fel, o bătălie: dacă mai există adevăr, care sunt valorile principale, dacă etica mai contează în varianta pe care o știm sau nu, în știință fiecare este expert, pseudoștiința este din ce în ce mai puternicㅔ a enumerat profesorul.
El a evidențiat importanța conlucrării dintre știință și spiritualitate, reprezentate de mediul academic, respectiv cel eclezial.
„Dacă ne dăm mâna și stăm mai aproape, vom putea face față acestui val de obscurantism modern și vom duce mai departe valorile care ne-au ajutat să fim ceea ce suntem astăzi”, a mai spus rectorul Daniel David.
UBB Cluj: Teologia Ortodoxă, avantaj competitiv la nivel european
Mitropolitul Andrei i-a înmânat profesorului Daniel David Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru mireni, în semn de apreciere și recunoștință pentru activitatea de înaltă ținută academică și pentru implicarea activă în viața comunității și a Bisericii.
Rectorul a declarat că acceptă distincția în numele universității, urmând să lucreze împreună cu reprezentanții eparhiei pentru a dezvolta Facultatea de Teologie Ortodoxă a universității clujene.
„La Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca avem cea mai complexă ofertă teologică de pe continent. Pe mine mă bucură lucrul aceasta. Facultățile de Teologie au fost reunite anul trecut în ceea ce noi am numit School of Divinity”, a spus dr. Daniel David.
„Este ceva ca o universitate din țară să aibă cea mai complexă ofertă teologică de pe continent”, a subliniat rectorul.
Mai multe informații despre Adunarea Eparhială, bilanțul prezentat și planul pentru anul în curs se găsesc aici și aici.
Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca este dotată cu laboratoare de artă sacră, de patrimoniu informatic, cu o aulă pentru conferințe, spectacole sau proiecții de cinema, are capelă, un atelier de vitralii, săli de fitness și o cafenea culturală. Este singura facultate de teologie din țară care oferă specializarea Vitralii. În curând la dotări se va adăuga și un cămin pentru fete.
În cadrul School of Divinity, la universitatea clujeană mai funcționează facultăți de teologie greco-catolică, romano-catolică și reformată.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 470, Ultimul acces: 2024-06-08 04:43:00