Dan Haulica, evocat la 90 de ani de la nastere prin lucrari ale unora dintre cei mai valorosi artisti contemporani - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Dan Hăulică, evocat la 90 de ani de la naștere prin lucrări ale unora dintre cei mai valoroși artiști contemporani

[2022-02-06]
de Ștefana Totorcea

Academia Română și Biblioteca Academiei organizează luni, în colaborare cu Fundația „Credință și Creație Maica Benedicta” a Mănăstirii Putna, o evocare intitulat㠄In memoriam Dan Hăulică. 90 de ani de la naștere”.
Gazdă va fi criticul de artă Doina Mândru, care a realizat o selecție substanțială din lucrările unora dintre cei mai valoroși artiști contemporani, pentru a le expune strict pe durata evenimentului.
Artiștii incluși în selecție sunt Dacian Andoni, George Apostu, Horia Bernea, Constantin Blendea, Ilie Boca, Traian Cherecheș, Mircia Dumitrescu, Constantin Flondor, Paul Gherasim, Vasile Gorduz, Gherogheb Iacob, Marcel Lupșe, Ovidiu și Sultana Maitec, Alexandru și Viorel Mărginean, Olga Morărescu-Mărginean, George Mircea, Ariana și Ion Nicodim, Horea Paștina, Silvia Radu, Mihai Sârbulescu, Bogdan Vlăduță.
Vor fi prezentate evocări și amintiri cu și despre Dan Hăulică, unul dintre cei mai importanți critici de artă români, despre care Părintele Patriarh Daniel afirma c㠄erudiția și spiritualitatea sa creștină, orizontul său vast în domeniul artei românești și universale îl plasează în rândul marilor personalități contemporane”.
Evenimentul începe la ora 12:00 în Foaierul Amfiteatrului „Ion Heliade Rădulescu” al Bibliotecii Academiei Române. Accesul se face prin Calea Victoriei nr. 125, etaj 1, București.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 437, Ultimul acces: 2024-06-09 03:44:36