PS Iosif Csaba de Pál: Toata lumea ar trebui sa aiba o intamplare cu Dumnezeu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Iosif Csaba de Pál: Toată lumea ar trebui să aibă o întâmplare cu Dumnezeu

[2022-02-01]
În ultima duminică a lunii ianuarie, Excelența Sa Iosif Csaba Pál, Episcop diecezan, a fost oaspetele Bisericii Reformate din Timișoara-Cetate, Piața Maria, mai precis invitat pentru a ține predica primei zile a săptămânii ecumenice de rugăciune în această comunitate. La începutul celebrării care a început la ora 18.00, pastorul acestei biserici, Sándor Demeter, i-a salutat pe membrii prezenți ai comunității reformate și apoi a dat cuvântul Episcopului diecezan romano-catolic de Timișoara.

Meditația tematică a Părintelui Episcop Iosif a avut la bază câteva citate din Evanghelia după Ioan: „Este mai bine pentru voi ca Eu să plec, pentru că, dacă nu mă duc, Mângâietorul nu va veni la voi; însă, dacă mă duc, îl voi trimite la voi. Însă, când va veni El, Duhul adevărului, vă va călăuzi în tot adevărul. Mai am multe să vă spun, dar acum nu le puteți purta. Toate câte le are Tatăl sunt ale Mele; de aceea v-am spus că ia dintr-al Meu și vă va vesti” (cf. In 16,7-15). Episcopul diecezan a împărtășit celor prezenți și frumoasele sale experiențe și amintiri legate de Octava de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor: „Unitatea înseamnă a fi dar unul pentru celălalt. Unitatea înseamnă să oferim și altora din comorile noastre, comorile comunității noastre, și să ne deschidem inimile pentru a primi din comorile celorlalți.” Iar în legătură cu citatele din Sf. Scriptură, prelatul a subliniat: „Atunci când cineva aude glasul Duhului Sfânt, trebuie să îl urmeze imediat. Toată lumea ar trebui să aibă o întâmplare cu Dumnezeu. Iar când ne rugăm, să facem în așa fel, încât să ne fie mișcată nu numai gura, ci și inima.”
După aceste gânduri pr. Sándor Demeter l-a rugat pe Episcopul Diecezan romano-catolic ca, în legătură cu motoul Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, să răspundă la întrebarea: „Care a fost steaua care l-a îndrumat spre a găsi calea lui Dumnezeu, spre vocația preoțească?” „Uneori această stea era o persoană, alteori un verset din Sf. Scriptură sau chiar o carte. Dintre acestea din urmă, aș dori să o evidențiez pe cea intitulată: ‚Cine este acest om?’, autorul fiind Tamás Nyíri. Eram student în anul trei la teologie când am citit-o. În această carte autorul scrie în felul următor: dacă cineva este invitat la un banchet, poate decide dacă dorește să participe sau nu. Dar dacă a acceptat invitația și participă, trebuie să facă în așa fel, încât să nu fie el cel care strică petrecerea”, a menționat Episcopul diecezan.
Celebrarea ecumenică s-a încheiat cu binecuvântarea Pr. Episcop Iosif. La sfârșit, pr. Sándor Demeter i-a anunțat pe cei prezenți că luni, în ultima zi a lunii ianuarie, în biserica reformată din Timișoara-Cetate va fi invitat din nou un preot romano-catolic în persoana pr. Zsolt Szilvágyi, vicar episcopal, parohul parohiei din Timișoara IV Iosefin. (Biroul de presă al Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 413, Ultimul acces: 2024-06-08 22:35:00