Radio ERCIS FM se aude si in reteaua nationala de cablu TV UPC-Vodafone - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Radio ERCIS FM se aude și în rețeaua națională de cablu TV UPC-Vodafone

[2022-02-03]
Radio ERCIS FM, postul de radio al Diecezei Romano-Catolice de Iași, se aude și în rețeaua națională de cablu TV UPC-Vodafone începând cu data de 31 ianuarie 2022. În urma demersurilor din ultima perioadă, avem bucuria să anunțăm faptul că, din 31 ianuarie 2022, și abonații la firma națională de cablu TV UPC-Vodafone au posibilitatea să asculte radioul ERCIS FM în zona posturilor de radio de pe televizor. Radioul Diecezei Romano-Catolice de Iași poate fi ascultat pe canalul 888 (sau 1888).

Difuzarea ERCIS FM prin rețeaua Vodafone se alătură difuzării prin rețeaua națională de cablu TV DIGI (RCS&RDS), care a început la 20 decembrie 2021, fiind recepționat pe canalul 1016. În localitățile Tuta, Târgu Trotuș și Viișoara, ERCIS FM se aude și pe rețeaua de cablu TV KODAN TV, la fel, și în Pildești se aude pe rețeaua locală de cablu TV OVIAND SAT. Pentru a fi recepționat acest post de radio poate fi nevoie de o rescanare a programelor de pe televizor, fiind posibil să fie găsit și pe un alt canal decât cele specificate.
Cei care încă nu recepționează ERCIS FM la televizorul propriu pot să ceară furnizorului de cablu acest lucru, pentru ca să facem apoi împreună demersurile tehnice/legale în acest sens. Din ziua de 28 noiembrie 2021, Radio ERCIS FM, vocea catolicilor din Moldova, poate fi auzit și pe frecvențe radio FM, din municipiul Piatra Neamț (89,8 Mhz) și municipiul Roman (88,3 Mhz) și împrejurimile acestora. Se fac în continuare demersuri pentru a transmite pe unde radio și în zona municipiului Bacău și în celelalte zone din Dieceza de Iași.
Radio ERCIS FM a fost lansat pe platforme on-line la 19 martie 2021, în sărbătoarea Sfântului Iosif, Patronul Bisericii Universale, putând fi recepționat on-line pe www.ercisfm.ro, prin aplicațiile ERCIS FM de pe telefoanele mobile (cu Android sau iOS), dar și prin playerele de pe calculator sau telefoane mobile (link-urile pentru toate playerele, pe site-ul: ercisfm.ro) sau telefon, apel telefonic cu tarif normal/minute naționale 0315040409. Pe pagina Facebook a radioului (www.facebook.com/ercisfm.ro), ascultătorii pot fi la curent cu programul și noutățile radio. Pe aplicațiile ERCIS FM pe telefoane și pe site-ul radioului (www.ercisfm.ro) pot fi reascultate multe dintre emisiunile difuzate, sub formă de podcasturi.
ERCIS FM este un post de radio necomercial, cultural-religios, realizat în spiritul Diecezei Romano-Catolice de Iași, deschis spre toate categoriile de ascultători, indiferent de confesiune religioasă sau vârstă. Pe lângă temele religioase, sunt incluse și alte teme din viața de zi cu zi, programe culturale și sociale. Este introdusă muzică din diferite genuri, știri și programe din diferite domenii. Un spațiu larg este oferit și dialogului cu ascultătorii, pentru a răspunde la frământările și întrebările lor. Prin motoul „Mereu împreună cu tine”, ERCIS FM își propune ca toți ascultătorii să se simtă cu adevărat însoțiți oriunde ar fi, oferindu-le nu numai informații, ci mai presus de toate hrănindu-le inima, sufletele, prin Sfinte Liturghii, meditații, exemple de sfinți și oameni care l-au descoperit pe Dumnezeu, în spiritul Diecezei Romano-Catolice de Iași și pentru a răspunde mai bine la sensibilitatea credincioșilor catolici din zona Moldovei.
Mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest pas important din viața Diecezei de Iași și a radioului ERCIS FM. Domnul să-i răsplătească așa cum știe el mai bine, iar Sfânta Fecioară și Sfântul Iosif, protectorii radioului diecezei noastre, să îi ocrotească mereu! (pr. Adrian Blăjuță pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 380, Ultimul acces: 2024-06-10 03:17:57