IPS Casian la simpozionul dedicat Sf. Trei Ierarhi: Ofera raspuns la provocarile lumii contemporane - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

IPS Casian la simpozionul dedicat Sf. Trei Ierarhi: Oferă răspuns la provocările lumii contemporane

[2022-01-29]
de Iulian Dumitrașcu

Departamentul Teologic al Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prin Centrul de Cercetare Teologică și Interdisciplinar㠄Sfinții Trei Ierarhi” și Cercul de Liturgică și Patristică, au organizat joi simpozionul studențesc „Sfinții Trei Ierarhi, modele de rugăciune în viața bisericii”.
Simpozionul s-a desfășurat în prezența Arhiepiscopului Casian în Aula „Episcop Melchisedec Ștefănescu” din incinta Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie.
Ierarhul s-a adresat participanților și a subliniat că Sfinții Trei Ierarhi sunt pilde de urmat și modele actuale de viață, de rugăciune și de pastorație pentru slujitorii Sfintelor Altare, pentru studenții și profesorii școlilor teologice, dar și pentru ceilalți credincioși.
El a mai precizat că sfinții amintiți ne învață lecția de viețuire bună, corectă și înălțătoare în școală, în Biserică, în familie și în societare, ei fiind modele pentru prietenia dintre tinerii de astăzi și un bun răspuns la provocările lumii contemporane.
Manifestarea culturală a reunit cadre didactice universitare de la specializările Istorie, Filosofie și Teologie, masteranzi, studenți, oameni de cultură și preoți.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 392, Ultimul acces: 2024-06-15 07:41:12