La Suceava va fi inaugurat Muzeul scrisului de mana - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

La Suceava va fi inaugurat Muzeul scrisului de mână

[2022-01-26]
de Iulian Dumitrașcu

La Suceava va fi inaugurat în primăvara acestui an „Muzeul scrisului de mân㔠care își propune să prezinte publicului colecții de cărți, caiete, oracole, fotografii, scrisori, icoane, copii documente, pe care se află texte scrise caligrafic.
Proiectul național cultural și de învățare colaborativ㠄Muzeul scrisului de mân㔠este organizat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților (Sectorul Educațional-Teologic, Sectorul Cultural și Departamentul Media), Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava, Muzeul Național al Bucovinei și Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”.
„Activitățile se desfășoară în contextul Anului European al Tineretului, în perioada 23.01.2022 (Ziua Internațională a Scrisului de mână) – 18.05.2022 (Ziua Internațională a Muzeelor)”.
„Contextul educațional-cultural este dat și de imperativul conservării valorilor culturale și patrimoniale păstrate în familii, instituții locale și în biserici; de exersare a valorilor culturale în comunitățile școlare și eclesiale, ca și în comunitățile extinse; ca și de marcarea, prin activități culturale și de învățare colaborativă, experiențială, a anului 2022, declarat de Consiliul UE și Parlamentul European – Anul European al Tineretului”, se precizează pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.
Muzeul va avea două galerii: „Caligrafia secolului ce-a trecut” (obiecte culturale de patrimoniu, oferite de contributori) și „Caligrafie pentru secole viitoare” (produse caligrafice contemporane, realizate de participanți pentru exersarea și promovarea scrisului de mână).
Cei care doresc să contribuie la înființarea „Muzeului scrisului de mân㔠se pot înscrie online.
Potrivit organizatorilor, „Muzeul scrisului de mân㔠va fi inaugurat în 18 mai 2022, de Ziua Internațională a Muzeelor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 449, Ultimul acces: 2024-05-20 13:23:52