Mitropolitul Andrei a devenit cetatean de onoare al Municipiului Baia Mare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mitropolitul Andrei a devenit cetățean de onoare al Municipiului Baia Mare

[2022-01-25]
de Andrei Ursulean

La împlinirea vârstei de 73 de ani, luni, 24 ianuarie, Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sătmarului a primit din partea Consiliului Local Baia Mare titlul de „Cetățean de onoare” al municipiului. Ceremonia a avut loc la Cluj-Napoca, în Catedrala Mitropolitană, la finalul unei slujbe de Te Deum oficiate cu ocazia aniversării.
La eveniment, au fost alături de Mitropolitul Clujului alți trei ierarhi: Episcopul Iustin al Maramureșului și Sătmarului, Episcopul-vicar Benedict Bistrițeanul și Arhiereul vicar Timotei Sătmăreanul.
Titlul i-a fost înmânat de către primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, „în semn de mulțumire pentru activitatea prestigioasă pusă în slujba credinței, culturii și spiritualității românești, pentru dragostea de oameni căreia îi stau mărturie nenumăratele fapte de filantropie”, a subliniat acesta.
În încheiere, Părintele Mitropolit a mulțumit pentru titlul și urările primite apoi a făcut referire la cei 44 de ani de când a intrat în cler.
„Patruzeci și patru de ani de misiune foarte repede trec, dar să dea Dumnezeu să treacă cu folos și să vedem Biserica noastră mergând înainte. Să-i vedem pe credincioșii noștri că biruiesc asupra tuturor încercărilor, greutăților pe care această viața ni le pune în față. Mulțumim dumneavoastră tuturor, mulțumim mult!”.
La final, Preasfințitul Părinte Iustin i-a oferit Mitropolitului Andrei, din partea Sinodului Mitropolitan, o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 498, Ultimul acces: 2024-06-22 07:40:09