PS Nestor a oficiat prima sfintire de biserica in calitate de Episcop al Devei si Hunedoarei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Nestor a oficiat prima sfințire de biserică în calitate de Episcop al Devei și Hunedoarei

[2022-01-25]
de Andrei Ursulean

Preasfințitul Părinte Nestor a târnosit duminică noua biserică din satul Chercheș, parohia Popești, închinat㠄Adormirii Maicii Domnului”. După slujba de sfințire, Episcopul Devei și Hunedoarei a oficiat Sfântă Liturghie.
În cuvântul rostit, Părintele Episcop a explicat semnificațiile teologice ale rânduielii târnosirii lăcașurilor de cult și a subliniat rolul pe care Biserica îl are în comunitate.
În continuare, ierarhul le-a vorbit celor prezenți despre importanța participării în fiecare zi, de duminică sau de sărbătoare, la Sfânta Liturghie.
La final, Preasfințitul Părinte Nestor l-a hirotesit iconom-stavrofor pe preotul paroh Florin Vasiu. Totodată, ierarhul a oferit acte de cinstire fostului preot paroh Radu Scânteie și preotului pensionar Ioan Coța pentru eforturile depuse în construcția lăcașului de cult.
În duminica precedentă, pe 14 ianuarie, PS Nestor a sfințit pictura bisericii „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” din Hunedoara, biserica din Chercheș fiind prima biserică sfințită anul acesta în Episcopia Devei și Hunedoarei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 479, Ultimul acces: 2024-05-30 14:35:50