La Sanremo va avea loc un Festival al Cantecelor Crestine - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

La Sanremo va avea loc un Festival al Cântecelor Creștine

[2022-01-24]
Cu câteva zile înainte de prima ediție a Festivalului Cântecelor Creștine, programat să aibă loc la Sanremo concomitent cu Festivalul Cântecului Italian, Episcopul de Ventimiglia Sanremo, Mons. Antonio Suetta, evidențiază importanța unui gen care combină talentul muzical cu relatări privitoare la Evanghelii.

Cu desfășurare între 3 și 5 februarie, prima ediție a Festivalului Cântecului Creștin suscită un interes din ce în ce mai mare. „O experiență absolut interesantă”, a declarat pentru Vatican News Episcopul de Ventimiglia-Sanremo, Mons. Antonio Suetta, reiterând sprijinul acordat acestei inițiative pe care a definit-o „un moment important de întâlnire”: „Îi întâmpin pe artiști cu mare căldură și, desigur, voi avea și eu ocazia să îi ascult, să îi întâlnesc și să îi salut”. Îndemnul prelatului este de a considera Festivalul Cântecelor Creștine, eveniment al cărui broadcaster oficial va fi Radio Vatican, ca pe o oportunitate de a cunoaște mai îndeaproape genul muzicii creștine. „Un domeniu”, a spus el, „răspândit în toată țara, implicând parohii, grupuri și mișcări care găsesc în muzică o modalitate de a-și exprima mărturia de credință”. Alături de exponenți de profil artistic înalt, există și persoane care trăiesc această experiență creativă nu ca pe o profesie, „ci ca pe o minunată expresie de umanitate, de apartenență eclezială și de credință”, a mai spus Episcopul de Ventimiglia-Sanremo.
Din punct de vedere al conținutului, muzica creștină este promotoare de valori. „Versurile acestor cântece”, observă Mons. Suetta, „exprimă în general, în mod foarte direct și explicit, conținuturi de credință sau experiențe existențiale în lumina credinței.” Mai mult, acest gen este un vector privilegiat pentru a răspândi mesaje către un public mai larg, exploatând emoția și imediatețea limbajului muzical. Iar Sanremo, care a fost întotdeauna „casa” muzicii italiene, se pregătește să își lărgească orizontul datorită acestui nou eveniment. „Cei care se recunosc în valorile credinței și ale Evangheliei și care, pe de altă parte, sunt pasionați de muzică sau direct implicați în experiența muzicală prin calitățile lor artistice, doresc să intre în această casă ideală de la Sanremo – orașul muzicii – și printr-o mărturie muzicală și artistică a experienței lor de credință”, a mai spus Episcopul de Ventimiglia-Sanremo. Adresându-se direct artiștilor concurenți. Mons. Suetta le-a cerut „să creadă cu tărie în această inițiativă, chiar dacă este la început” și să participe, dincolo de competiție, cu spiritul celor care vor să aduc㠄mărturia credinței și bucuria de a fi împreună”. De aici și dorința „de a trăi această experiență în profunzime și de a face din ea o comoară pentru cei care participă, dar și pentru toți cei care, într-un fel sau altul, sunt implicați”. (Anca Mărtinaș pentru Vatican News România)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 494, Ultimul acces: 2024-06-10 10:38:58